AGROKRAINA.COM.UA

Успішне господарювання!

Уряд затвердив правила виробництва органічної продукції рослинного походження



Сьогодні під час чергового засідання Уряд затвердив постанову про «Детальні правила виробництва органічної продукції (сировини) рослинного походження», про що повідомляє прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства України.

За словами Міністра аграрної політики та продовольства України Тараса Кутового, затвердження даних правил прискорить якісний ріст галузі виробництва органічної сільськогосподарської продукції.

   «Звичайно підтримка цієї постанови сприятиме більш ефективному розвитку ринку і у свою чергу дасть можливість якісно сертифікувати органічну українську продукцію з метою її проникнення на Європейські та інші ринки», - сказав Міністр.

    На його думку органічне виробництво в Україні сьогодні має надзвичайні перспективи для розвитку. Міністр зазначив, що у переліку детальних правил виробництва органічної продукції рослинного походження встановлено загальні вимоги щодо сівозмін, обробітку грунту, відбору насінно-садівного матеріалу удобрення сільськогосподарських культур, засобів захисту рослин, вирощування грибів, тощо. 

    В цілому ж прийняття постанови дозволить збільшити обсяги виробництва конкурентоспроможної аграрної продукції, прискорити наповнення внутрішнього ринку високоякісними продуктами харчування, що сприятиме здоровому способу життя громадян.

Довідково:

Як повідомлялось раніше, 25 лютого поточного року відбувся Черкаський регіональний форум “Органічна Україна 2016: перспективи розвитку органічного виробництва та його логістика”

Міністерство аграрної політики та продовольства представило перший український державний логотип органічної продукції, яким виробники будуть маркувати товари, виготовлені без використання хімічних пестицидів, мінеральних добрив та штучних харчових добавок.

 


Комментарі

Ваш комментар

Опитування

Де ви купуєте насіння овочевих культур?

На базарі
В професійному магазині
На спеціалізованих виставках
В Інтернет магазині
Вирощую сам

Показати всі опитування