AGROKRAINA.COM.UA

Успішне господарювання!

На Корсунщині відзначили свято першого снопа



Аграрії Черкащини  вступили в активну фазу по збору ранніх зернових та зернобобових культур.

Збирання хліба для українського народу у всі віки було відповідальною справою. На нього селяни-господарі чекали цілий рік. Перед початком жнив завжди збиралася вся громада на свято першого снопа, або на так звані «зажинки». Дана традиція свято зберігається і на сьогодні.

Так, 13 липня поточного року у селі Квітки Корсунь-Шевченківського району на базі  СТОВ «АГРО-РОСЬ», яке очолює Петро Євич, відбулось загальнообласне  свято першого снопа -  «Зажинки-2016».

В даному дійстві взяли участь керівники області, делегації з усіх районів, сільгосптоваровиробники, науковці, фольклорні гурти, майстри народної творчості, музиканти та гості.

Заступник голови Черкаської обласної державної адміністрації Віталій Коваль власноруч зробив перший укіс та перший зажинок наголосивши, що «Основне завдання всіх рівнів виконавчої влади в області - забезпечити проведення нинішньої жнивної компанії в оптимальні терміни і з найменшими втратами вирощеного урожаю».

На цьому святі кваліфіковані майстри навчили гостей жати, молотити, складати напівкопи та в’язати дідухів. Хліб у давнину та й до останніх часів є символом святості, радості, багатства, щастя та здоров’я.


Комментарі

Ваш комментар

Опитування

Де ви купуєте насіння овочевих культур?

На базарі
В професійному магазині
На спеціалізованих виставках
В Інтернет магазині
Вирощую сам

Показати всі опитування