AGROKRAINA.COM.UA

Успішне господарювання!

У Поташі Маньківського району відкрили цех з переробки сої



Соя є важливою культурою серед основних сільськогосподарських культур, а від так, хлібороби більше стали приділяти уваги цій культурі.

 Важливо те,  що соя займає друге місце в світі за  валовими зборами після зернових культур.   

На сучасному етапі розвитку агропромислового комплексу України соя є цінною білково-олійною культурою, яка має широкий спектр у  використанні в кормовиробництві, косметології,  харчовій та технічній промисловості, в медичних цілях.  Вона є джерелом дешевого білка для населення.  Однією з головних особливостей сої, яка робить її привабливою для використання у багатьох системах землеробства, є її ефективна біологічна азотфіксація в результаті дій бактерій в кореневих бульбах.

Дуже цінним є те, що, завдяки властивості азотфіксації, соя як бобова культура значною мірою забезпечує свою потребу в азоті, синтезує екологічно чисту продукцію, покращує азотний баланс ґрунту, поліпшує екологію, є одним з кращих попередників у сівозміні.   

Це сприяло тому, що в області на протязі 5 років стрімко збільшилися площі посівів сої:  від 78 до 120 тис. га, а середня урожайність становить від 17 до 22 ц/га.  

Дуже важливим є те, щоб товарна соя не лише вирощувалася та  продавалася, а й  перероблялася на території області.

Саме захід з відкриття виробничих потужностей з переробки сої відбувся 8 червня 2016 року в с. Поташ Маньківського району за участю голови Черкаської облдержадміністрації Юрія Олеговича Ткаченка. Присутніх керівників сільськогосподарських підприємств Маньківського та сусідніх районів і гостей привітав генеральний директор ТОВ «СТАМІНА АГРО» В.В. Самарський. Він наголосив на тому, що за підтримки обласного та районного керівництва, управління агропромислового розвитку облдержадміністрації вдалося залучити інвестиційні кошти в розвиток агропромислового виробництва, а саме відкрити першу чергу лінії з переробки сої в Маньківському районі. Напрямком діяльності підприємства буде закупівля сої, реалізація соєвої макухи та  нерафінованої соєвої олії.

 Залучення інвестицій у виробництво, створення та впровадження нових сучасних технологій на Черкащині – це шлях до фінансової та економічної стабільності, – наголосив у своєму виступі Юрій Ткаченко.


Комментарі

Ваш комментар

Опитування

Де ви купуєте насіння овочевих культур?

На базарі
В професійному магазині
На спеціалізованих виставках
В Інтернет магазині
Вирощую сам

Показати всі опитування