AGROKRAINA.COM.UA

Успішне господарювання!

В Мінагрополітики відкрився центр з консультування бізнесу щодо експорту агропродукції до країн ЄС



У Міністерстві аграрної плітики та продовольства України 17 травня відбулася урочиста церемонія відкриття Центру підтримки експорту до ЄС, який консультуватиме українських аграріїв щодо роботи на європейських ринках, повідомляє прес-служба відомства.

У заході взяли участь Міністр аграрної політики і продовольства України Тарас Кутовий і Парламентський Статс-секретар Федерального міністерства продовольства і сільського господарства Німеччини Петер Блезер.

«Я переконаний, що завдання міністерства – створити рівні умови для всіх, хто бажає досягти успіху на ринку. Відкриття Центру підтримки експорту до ЄС – саме така історія, адже його послуги однаково доступні і для тих, хто вже продає в Європу, і для тих, хто тільки розмірковує про це. Важливо, що аграрії зможуть в одному місці отримати всю базову інформацію з питань експорту. Я вдячний німецькому уряду і зокрема Федеральному міністерству продовольства і сільського господарства Німеччини за донорську підтримку і реалізацію цього проекту», - зазначив Тарас Кутовий. Він також додав, що початок роботи Центру відповідає прагненню Мінагрополітики бути відкритими до спілкування з ринком.

Тарас Кутовий підкреслив, що найбільше від відкриття Центру виграють малі і середні сільгоспвиробники, які на відміну від великих компаній не мають власних юридичних служб і відділів, що займаються розвитком міжнародних ринків. «Ми хочемо, щоб фермер витрачав час на виробництво першокласної продукції, а не на пошук і перевірку інформації про експортні можливості. У Центрі він отримає професійну консультацію щодо умов виходу на ринки ЄС і закріплення на них, перспективних ніш, діючих квот, преференцій тощо», - зауважив Міністр.

У свою чергу Парламентський Статс-секретар Федерального міністерства продовольства і сільського господарства Німеччини Петер Блезер зауважив: «Ми розраховуємо, що цей проект буде корисним для обох країн і сприятиме поглибленню відносин між нами. Ми завжди підтримували і надалі підтримуватимемо Угоду про асоціацію України з ЄС. Саме тому вкладаємо 1,5 млн євро у проект «Консультування України в питаннях аграрної торгівлі – в рамках повної та всеохоплюючої угоди про вільну торгівлю між Україною та ЄС». Переконаний, ваша країна має перспективи для розширення торговельних відносин з Німеччиною і іншими членами Євросоюзу».

Довідково:

Центр підтримки експорту до ЄС відкрився в рамках спільного проекту Мінагрополітики України та Федерального Міністерства продовольства та сільського господарства Німеччини «Консультування України в питаннях аграрної торгівлі – в рамках повної та всеохоплюючої угоди про вільну торгівлю між Україною та ЄС». Мета проекту – посилити спроможність аграрних та продовольчих підприємств України використовувати нові можливості для розширення експорту сільськогосподарської продукції та продуктів харчування, підготувати підприємців до відкриття українських ринків та подальшого освоєння міжнародних ринків.


Комментарі

Ваш комментар

Опитування

Де ви купуєте насіння овочевих культур?

На базарі
В професійному магазині
На спеціалізованих виставках
В Інтернет магазині
Вирощую сам

Показати всі опитування