AGROKRAINA.COM.UA

Успішне господарювання!

Принципи НАССР – це контроль від “лану до столу”



Міністерством аграрної політики та продовольства України спільно з міжнародним проектом “Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні”, при сприянні Управління агропромислового розвитку облдержадміністрації проведено семінар на тему: “Нове харчове законодавство. Завдання, відповідальність та нові можливості для операторів ринку. Практичні аспекти впровадження процедур, заснованих на принципах НАССР”.

Семінар відбувся 11 травня 2016 року в місті Черкаси в рамках впровадження міжнародного Проекту “Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні”, який фінансується Європейським Союзом.

У заході прийняли участь – начальник відділу технологій виробництва харчових продуктів Департаменту продовольства Міністерства аграрної політики та продовольства України Валентина Заєць; начальник управління агропромислового розвитку Черкаської облдержадміністрації Ігор Колодка; експерти Проекту Жанна Пастовенська та Юрій Оглашенний; директор Державного підприємства “Черкаський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації”; спеціалісти управління агропромислового розвитку Черкаської ОДА та управління Держпродспоживслужби в Черкаській області, спеціалісти ДП “Черкасистандартметрологія”; керівники та фахівці підприємств харчової та переробної галузі Черкащини.

 “Реформування системи державного регулювання у сфері безпечності харчових продуктів передбачає підвищення відповідальності операторів продовольчого ринку за дотримання вимог до якості і безпечності харчових продуктів. Зокрема, Законом України “Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів” встановлена обов’язковість розробки та введення в дію постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР)”, - підкреслив Ігор Колодка, відкриваючи захід.

 Продовжуючи семінар, Валентина Заєць зробила наголос важливості дотримання принципів НАССР у виробництві продуктів харчування.

 “Метою Проекту – є сприяння вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні за принципом «від лану до столу» шляхом приведення законодавства України, інституційної інфраструктури та системи державного контролю у відповідність до регуляторної та адміністративної політики та практик ЄС”, - зазначила Валентина Миколаївна.

Експерти Проекту Жанна Пастовенська та Юрій Оглашенний ознайомили слухачів з вимогами законодавства у харчовій галузі та відповідальності операторів ринку, передумовами, процедурою та етапами впровадження НАССР, економічним ефектом від впровадження системи контролю, принципами аудитування процедур, заснованих на принципах НАССР.

Під час обговорення визначених питань, між експертами та учасниками зустрічі відбувався діалог, у якому практики обмінювались своїм досвідом та думками.


Комментарі

Ваш комментар

Опитування

Де ви купуєте насіння овочевих культур?

На базарі
В професійному магазині
На спеціалізованих виставках
В Інтернет магазині
Вирощую сам

Показати всі опитування