AGROKRAINA.COM.UA

Успішне господарювання!

В Черкасах відбувся I Агро форум 2016 “Україно-польська програма аграрного розвитку”



В місті Черкаси 24 березня 2016 року пройшов I Агро форум 2016 “Україно-польська програма аграрного розвитку”, ініціатором якого виступила україно-польська компанія Apis Holding LTD.

У форумі взяли участь – заступник начальника управління агропромислового розвитку Черкаської облдержадміністрації Іван Точений; директор Черкаської філії Державної установи “Інститут охорони ґрунтів України” Юрій Кривда; кандидат сільськогосподарських наук, доцент Білоцерківського Національного аграрного університету Микола Лозінський; голова правління та власник заводу“AgroLiedMann”, людина 2015 року в Польщі пан Томаш Песіак; комерційний директор ТОВ “Ейпіс Холдинг” Ірина Шевченко; головний агроном ТОВ “Ейпіс Холдинг” Олександр Зозуля; керівник відділу логістики ТОВ “Ейпіс Холдинг” Андрій Кондрашин; координатор в Черкаській області Проекту Аграрні Розписки в Україні (за підтримки IFC) Ігор Дудка, спеціалісти управління агропромислового розвитку облдержадміністрації, керівники та фахівці сільськогосподарських підприємств Черкаської області.

На початку форуму, учасників привітав заступник начальника управління агропромислового розвитку Черкаської облдержадміністрації Іван Точений, який підкреслив, що на сьогоднішній день область є однією з лідируючих у  агропромисловому виробництві. За результатами роботи черкаських аграріїв область увійшла до 5-ки лідерів з валового збору зернових культур, а по урожайності область зайняла 1 місце в рейтингу областей і за цим стоїть дуже кропітка робота.

“Ефективне використання сільськогосподарських площ залежить також від використання сучасних технологій. Одним із таких факторів є внесення добрив, від яких залежить суттєво залежить якість продукції. Тільки використанні сучасної техніки, якісного посівного матеріалу і при використанні органічних  мінеральних добрив, якими живиться рослина можливо досягнути високих результатів”, - зазначив Іван Григорович.

В свою чергу, Микола Лозінський проінформував присутніх про ефективні європейські інноваційні технології в системах використання добрив для сільськогосподарських культур.

“В останні роки в Україні, як і в цілому світі, поширились процеси вторинного підкислення грунтів, які обумовлені кислотними опадами та незбалансованим застосуванням мінеральних добрив, через що підкислюються навіть нейтральні за своє природою чорноземи, що призводить до значних екологічних змін на території цілих регіонів”, - зазначив Лозінський.

Разом з тим, він розповів про польський досвід виходу з такої ситуації.

“Використання європейських інноваційних технологій та досвіду в системах використання добрив для сільськогосподарських культур – це крок до успішного ведення бізнесу”, - підкреслив Микола Владиславович.

Під час форуму на відео skype-зв’язок вийшов пан Томаш Песіак, власник заводу“AgroLiedMann”, який поділився власним досвідом свідомого та раціонального господарювання, а також розповів про застосування європейського досвіду та використання нових технологій у досягненні високих врожаїв.

Топ-менеджер україно-польської компанії Apis Holding LTD Ірина Шевченок, розповіла присутнім про продукцію, яку вони пропонують українським аграріям, також поділилися досвідом європейських виробників – як вони отримують високу якість продукції при 100% засвоєнні добрив.

Агроном-практик україно-польської компанії Apis Holding LTD Олександр Зозуля розповів учасникам форуму про європейські інновації, а також про досвід використання європейських органічних мінеральних добрив на українських землях та які помилки виникають у місцевих аграріїв, а також які результати та наслідки виникають у них.

Андрій Кондрашин, керівник відділу логістики україно-польської компанії Apis Holding LTD, проінформував присутніх про принципи логістики від європейського виробника до українського споживача.

Ігор Дудка, в свою чергу зазначив, що запровадження аграрних розписок – це також використання світового досвіду роботи у галузі, а також детально пояснив як діє механізм розписок в Україні.

“Аграрні розписки є реальним інструментом, який дозволяє суттєво збільшити фінансування сільського господарства”, - підкреслив Ігор Михайлович.

 На прикінці форуму відбувся круглий стіл, де учасники засідання підвели результати обговорення європейського досвіду, а також відбувся розіграш подарунків від польських партнерів та відбулось вручення сертифікатів учасників.

В результаті розіграшу подарунки отримали:

- директор Черкаської філії Державної установи “Інститут охорони ґрунтів України” Юрій Кривда;

- директор ТОВ “Агроуспіх Новий”;

- зав. сектором інформаційно-аналітичної діяльності Управління агропромислового розвитку облдержадміністрації Володимир Купріянов;

- директор ТОВ “Імпульс”;

- директор ТОВ “НВФ “Урожай”;

- директор ТОВ “Валтас”.

 

Довідково:

Україно-польська компанія Apis Holding LTD заснована в 2013 році. Сферою діяльності компанії є оптова та роздрібна торгівля мінеральними добривами.

З 2014 року компанія почала здійснювати зовнішньоекономічну діяльність.

Apis Holding LTD має:

- 320 га власних с/г угідь;

- демонстраційні поля;

- власну с/г техніку та автопарк;

- складські приміщення в 3-х областях України;

- представництва в 5-ти областях України.

Apis Holding LTD співпрацює з 12-ти транспортно-експедиційними компаніями (загальна кількість автопарку 48 вантажних автомобілів), ведучими агрономами держави, а також з Уманським Національним аграрним університетом та Білоцерківським Національним аграрним університетом.

Компанія також надає юридично-консалтингові послуги.



Комментарі

Ваш комментар

Опитування

Де ви купуєте насіння овочевих культур?

На базарі
В професійному магазині
На спеціалізованих виставках
В Інтернет магазині
Вирощую сам

Показати всі опитування