AGROKRAINA.COM.UA

Успішне господарювання!

Міністерський візит.



       2 липня, Міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко з одноденним робочим візитом відвідав Черкащину. Очільник аграрного відомства провів нараду з виробниками сільськогосподарської продукції області, а також ознайомився з роботою галузевих підприємств. Зокрема, Олексій Павленко відвідав ТОВ «Золотоніські сади» і перевірив роботу підпорядкованого міністерству Смілянського лісового господарства.
      Черкащина надзвичайно важливий для розвитку національного агросектору регіон. Його вага у виробництві валової продукції сільського господарства у січні-травні 2015 року склала 8,1%. За цим показником область посіла 2 місце. Про це зазначив Міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко під час зустрічі з аграрним активом Черкаської області.

       «Область успішно відсіялася. Ярі зернові та зернобобові культури посіяні на площі 373,5 тис. га (100% до прогнозу). Соняшник посіяний на площі 174 тис. га (104%), соя – на 128тис. га (97%). Цукрові буряки – на площі 10,7 тис. га (104%). Зерновий клин - 659 тис. га, що на 21,2 тис. га більше, аніж торік», - наголосив Міністр Олексій Павленко. За його словами, цього року посівна відбувалася у надзвичайно складних умовах. Через здорожчання основних компонентів вартість 1 га ріллі на Черкащині склала 4,1 тис. грн (в середньому по Україні – 3,5 тис. грн). «Нині область і вся країна готуються до жнив. Південні регіони уже жнивують. Критично важливо – передбачити відповідну кількість пального для жнив» - наголосив Міністр.
        Технологічна потреба області у пальному на період збирання ранніх зернових і зернобобових  2015 року – 19 тисяч тонн дизпалива та 6,3 тисяч тонн бензину. За словами Міністра, придбано 14,62 тис. тонн дизпалива та 4,96 тис. тонн бензину (76,7% та 79,1% до потреби).
Олексій Павленко зауважив, що викликає занепокоєння стан галузі тваринництва у країні та Черкаській області зокрема. За січень-травень 2015-го господарствами області реалізовано на забій 167,9 тис. тонн худоби і птиці (-7,3% до минулого року). Серед інших областей України Черкаська область посідає 2 місце за цим показником.
        Сільськогосподарські підприємства області за січень-травень 2015 року порівняно з 2014-м знизили обсяги вирощування худоби та птиці на 7,6% (в Україні – на 3%).  За чисельністю поголів’я великої рогатої худоби область посідає 8 місце, свиней – 5 місце, овець та кіз – 12, птиці – 3-тє. Спостерігається деяке зростання виробництва молока – 215,6 тис. тонн (+2,6%).
        «Ми розглядаємо фермерство як важливий механізм розвитку агросектору. На Черкащині зареєстровано 713 фермерських господарств. На одне фермерське господарство, у середньому, припадає 67,4 га сільгоспугідь. Серед пріоритетних завдань Коаліційної Угоди та Програми діяльності Уряду – дерегуляція ринку, розвиток дрібних та сімейних фермерських господарств на засадах їх кооперації та об’єднання», - підкреслив Олексій Павленко.

                     

                     

                

 


Комментарі

Ваш комментар

Опитування

Де ви купуєте насіння овочевих культур?

На базарі
В професійному магазині
На спеціалізованих виставках
В Інтернет магазині
Вирощую сам

Показати всі опитування