AGROKRAINA.COM.UA

Успішне господарювання!

Бджоли забезпечують продовольчу безпеку, - висновок FAO



Саме це інформує Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО) у своєму дослідженні, що опубліковане на сайті організації

Стратегії по зміцненню продовольчої безпеки у всьому світі повинні включати запилення як невід'ємний компонент, кажуть експерти.

“Наше дослідження показує, що підвищення щільності і розширення різноманітності запилювачів, тобто створення умов для того, щоб все більше і більше різних типів бджіл і комах відвідували ваші рослини, має безпосередній вплив на врожайність”, - проінформувала Барбара Геммілл-Херрен, один з авторів доповіді ФАО.

“Це вигідно також для навколишнього середовища і для забезпечення продовольчої безпеки”, - додає Барбара Геммілл-Херрен, уточнюючи, що необхідно активно зберігати місця проживання бджіл, птахів і комах на фермах і навколо них, щоб вони могли жити там цілий рік.

У дослідженні також іде мова про те, що популяції диких бджіл постійно зменшують внаслідок впливу безлічі факторів, а керовані популяції бджіл не можуть впоратися зі збільшенням площ, на яких вирощують культури, залежні від запилення.

 

Довідково:

Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (Food and Agricultural Organisation - FAO) – заснована 16 жовтня 1945 року. ФАО є міжурядовою організацією, до складу якої входять 194 члени-держави, два асоційованих члена і одна організація-член - Європейський союз.

Забезпечення продовольчої безпеки для всіх, а саме, гарантування регулярного доступу населенню до високоякісної їжі, необхідної для ведення активного і здорового життя - найголовніша задача ФАО.

Також ФАО розробляє прогнози розвитку світового сільського господарства, збирає статистичні дані про тенденції його стану, надає технічну і продовольчу допомогу


Комментарі

Ваш комментар

Опитування

Де ви купуєте насіння овочевих культур?

На базарі
В професійному магазині
На спеціалізованих виставках
В Інтернет магазині
Вирощую сам

Показати всі опитування