AGROKRAINA.COM.UA

Успішне господарювання!

Мінагрополітики складе єдиний реєстр українських виробників органічної продукції



«Наразі командою Мінагрополітики розробляються нормативні акти щодо створення єдиного реєстру українських виробників органічної продукції. Також у відомстві ведеться робота щодо розробки нового законопроекту з виготовлення органічної продукції, де будуть враховані всі європейські підходи та стандарти. Вже найближчим часом цей документ буде направлений на погодження до всіх зацікавлених відомств, а далі – до Кабміну», - зазначила заступник Міністра аграрної політики та продовольства України - керівник апарату Інна Гребенюк.

Також вона підкреслила, що такий єдиний реєстр буде у вільному доступі в мережі інтеренет, де кожен бажаючий зможе ознайомитися зі списком сертифікованих українських виробників органічної продукції: «Цей єдиний реєстр буде доступним кожному українцеві. Тож всі бажаючі матимуть змогу  перевірити чи дійсно той, чи інший виробник виготовляє справжню органічну продукцію».

Разом з тим, Інна Гребенюк нагадала, що дев’ятого лютого 2016 року вступив в силу наказ Мінагрополітики, яким був затверджений державний логотип еко-продукції.

«Затвердження нового логотипу - це перший крок до того, щоб вся українська органічна продукція була сертифікована єдиним знаком. Таке маркування даватиме споживачам гарантію і впевненість, що продукт є органічним і відповідає вимогам всіх державних стандартів», - повідомила Інна Гребенюк.


Комментарі

Ваш комментар

Опитування

Де ви купуєте насіння овочевих культур?

На базарі
В професійному магазині
На спеціалізованих виставках
В Інтернет магазині
Вирощую сам

Показати всі опитування