AGROKRAINA.COM.UA

Успішне господарювання!

“Аграрні розписки - реальний інструмент, який дозволяє суттєво збільшити фінансування сільського господарства”, - Ігор Дудка



При підтримці Управління агропромислового розвитку облдержадміністрації 3 лютого 2016 року пройшов черговий семінар стосовно презентації пілотного проекту по запровадженню аграрних розписок у Черкаській області.

До участі у семінарі були запрошені не тільки представники аграрних  компаній, що займаються виробництвом сільськогосподарської продукції, а ще й реалізацією необхідних матеріально-технічних ресурсів, необхідних для ведення власної аграрної справи.

Відкрив семінар  Ігор Колодка, який висловив слова підтримки зі сторони місцевих органів влади у впровадженні аграрних розписок в області.

“Аграрні розписки є реально-діючою альтернативою банківському кредитуванню. Вони оминають зайві ланки, які існують між кредитором та виробником. Впровадження таких аграрних розписок може суттєво збільшити обсяг інвестицій в агросектор, а середні і малі виробники отримають доступ до фінансів”, – зазначив Ігор Леонідович.

В свою чергу, координатор в Черкаській області – Ігор Дудка нагадав, що проект “Аграрні розписки в Україні” впроваджують Група Світового банку в партнерстві зі Швейцарською Конфедерацією.

На всіх рівнях державного управління вже давно тривають розмови про те, що сільгоспвиробники відчувають брак обігових коштів в Україні. І так давно, що всі до них вже звикли. Тому навіть не зважають, наскільки ця проблема є гострою.

Тож малий та середній агробізнес, який залишається надто вразливим до економічних негараздів, вже заради самовиживання все частіше змушений шукати шляхи залучення коштів.

“Аграрні розписки є реальним інструментом, який дозволяє суттєво збільшити фінансування сільського господарства”, - підкреслив Ігор Дудка під час семінару.

Аналітики аграрного ринку називають проект впровадження аграрних розписок одним із найбільш успішних серед тих, які останнім часом реалізуються в галузі. Підставою для таких тверджень є розуміння важливості цього інструменту для українського сільгоспвиробництва усіма учасниками, які втілюють його в життя, а також тісна співпраця та взаємодія між ними. Понад усе йдеться про Міністерство аграрної політики та продовольства та Міністерство юстиції як кураторів цієї справи, про Проект IFC "Аграрні розписки в Україні" та місцеві органи влади.

Проект IFC виступає своєрідним ідеологом аграрних розписок. Його завдання полягає в максимальному поширенні серед аграріїв інформації про переваги та можливості цього інструменту кредитування.

Станом на 3 лютого 2016 року в 4-х пілотних областях України (Полтавська, Вінницька, Черкаська, Харківська) вже укладено 12 аграрних розписок на загальну суму понад 60 млн. грн. (з них 10 вже фактично виконані)

Черкащина також вже має успішний досвід залучення коштів через механізм аграрних розписок.

Для довідки:

Детальніше ознайомитись з механізмом роботи аграрних розписок можна на нашому сайті у розділі “Аграрні розписки”


Комментарі

Ваш комментар

Опитування

Де ви купуєте насіння овочевих культур?

На базарі
В професійному магазині
На спеціалізованих виставках
В Інтернет магазині
Вирощую сам

Показати всі опитування