AGROKRAINA.COM.UA

Успішне господарювання!

На Черкащині та Сумщині агропромхолдинг LNZ Grouр на 600 га збільшить зрошувальні площі



Агропромхолдинг LNZ Grouр, що працює на Черкащині, збільшує кількість своїх зрошувальних систем, цьогоріч поливні площі зростуть на кілька сотень гектарів. На підприємстві вважають, що це інвестиція в майбутнє, без якої неможливий розвиток насінництва.
Такому напрямку роботи фахівці підприємства приділяють значну увагу, особливо на землях центрального кластера (Черкаська і Сумська області). Тільки таким чином вдається мінімізувати ризики, які можуть виникнути через посуху.
«Наприклад, на полях Сумщини під поливом у нас знаходяться понад півтори тисячі гектарів, на Шполянщині — дві тисячі. Розширюємо ми їх щорічно, а починали з трьохсот гектарів. Це недешева технологія. Інвестиція в один гектар обходиться нам в межах 2500 дол., але тільки так можна розвивати таку галузь як насінництво, оскільки полив забезпечує якісний і стійкий урожай, — розповідає директор з Аграрного виробництва LNZ Grouр Роман Франчук.
Саме в Черкаській області поливні системи, що належать LNZ Grouр, — одні з наймасштабніших і найдорожчих у цьому регіоні. Фахівці підприємства говорять, що цього мало і вже цього року площі поливу планують розширити на 300 га збільшаться поливні площі Сумського кластера. На стільки ж збільшать полив і на землях Шполянщини.
Без поливу залишаються землі лівобережжя, оскільки там немає природних водойм, кажуть у LNZ Grouр. Тому на місцевих полях вирощують культури, які потребують постійного зволоження.


Комментарі

Ваш комментар

Опитування

Де ви купуєте насіння овочевих культур?

На базарі
В професійному магазині
На спеціалізованих виставках
В Інтернет магазині
Вирощую сам

Показати всі опитування