AGROKRAINA.COM.UA

Успішне господарювання!

3 млрд гривень з бюджету просить Мінагрополітики на програми прямої підтримки аграріїв в 2016 році



Міністерство аграрної політики і продовольства ініціює виділення з державного бюджету в 2016 році 3 млрд гривень за програмами прямої держпідтримки аграріїв.
Про це повідомив перший заступник міністра аграрної політики і продовольства Ярослав Краснопольський.
За його словами, Мінагрополітики не припиняє переговорів з Міністерством фінансів про можливість надання агропромисловому комплексу прямої дотаційної підтримки на 3 млрд. гривень, що передбачено умовами вступу України до Світової організації торгівлі.
«Ми зараз, незважаючи ні на що, звертаємося в Мінфін і все-таки хочемо отримати пряму підтримку аграріям. З них 1,2 млрд. гривень хочемо спрямувати на компенсацію відсоткової ставки за кредитами, 1,8 млрд. гривень - на тваринництво, 08 млрд. гривень - на повернення попередньої заборгованості. Треба також не забувати про підтримку виноградарства і садівництва », - сказав він, пише агентство Укрновості.
Краснопольський уточнив, що також відомство сподівається в ході переговорів з Міжнародним валютним фондом знайти компромісне рішення щодо збереження чи часткового збереження пільгового режиму сплати податку на додану вартість аграріями.
Він зазначив, що якщо МВФ прийме пропозицію Мінагрополітики, згідно з яким 10% від ПДВ прямуватимуть до спеціального фонду держбюджету з подальшим використанням цих коштів на держпідтримку аграріїв, сільгоспвиробники у вигляді прямої підтримки можуть ще отримати близько 2 млрд гривень.
Міністерство аграрної політики і продовольства ініціює поетапний перехід виробників сільськогосподарської продукції на загальну систему оподаткування податком на додану вартість.
У документі пропонується з 1 січня 2016 року частку коштів податку на додану вартість у розмірі 90% переказувати на спецрахунки сільгосппідприємств в казначействах, а 10% направити до спеціального фонду держбюджету з подальшим використанням їх на держпідтримку аграріїв. Ці кошти повинні спрямовуватися на підтримку галузі тваринництва, малих і середніх сільськогосподарських товаровиробників.


Комментарі

Ваш комментар

Опитування

Де ви купуєте насіння овочевих культур?

На базарі
В професійному магазині
На спеціалізованих виставках
В Інтернет магазині
Вирощую сам

Показати всі опитування