AGROKRAINA.COM.UA

Успішне господарювання!

Карантинний пост захищає безпосередньо епізоотичний осередок



Як відомо, в підсобному господарстві Черкаської виправної колонії № 62, що знаходиться в м. Черкаси по вул. Сурікова, 30 було  встановлено африканську чуму свиней (АЧС) – згідно зі звітом Державного НДІ з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи м. Києва про результати дослідження патологічного (біологічного) матеріалу № 006283 п.м.-15 від 04.11.2015 методом ПЛР. Зазначений вище об’єкт на спільному засіданні державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Черкаській міській раді та Черкаській районній державній адміністрації визнано «епізоотичним осередком» по АЧС – відповідно до вимог Інструкції щодо профілактики та боротьби з АЧС, затвердженої наказом Мінагрополітики України № 81 від 05.03.2014, зареєстрованого в Мін’юсті України 21.03.2015 за № 363/25140.
За словами заступника головного державного  інспектора ветеринарної медицини області Віктора Маламужа, безпосередньо в господарстві здійснюється ряд спеціальних організаційно-господарських та ветеринарно-санітарних заходів із ліквідації та недопущення розповсюдження збудника захворювання. При в’їзді та виїзді з території підсобного господарства також встановлено карантинний пост, який функціонуватиме до зняття карантинних обмежень (щонайменше 40 днів).
– Село ж Хутори Черкаського району, відповідно до Інструкції, визнано «зоною захисту», – зазначає Віктор Васильович, – оскільки безпосередньо межує з епізоотичним вогнищем. Там передбачено проведення ряду інших обмежень.
Він зауважив, що з метою уникнення безконтрольного переміщення свинопоголів’я навколо «зони захисту», в період проведення обліку та вилучення свиней для вивезення на забійне підприємство відповідно до рішення ДНПК, діяли міліцейські карантинні пости. «Після закінчення проведення цих заходів, вказані пости були ліквідовані відповідним рішенням ДНПК», – наголошує Віктор Маламуж.
Подвірними обходами в «зоні захисту», а саме с. Хутори, встановлено ряд громадян, де утримувалось свинопоголів’я та попереджено  про заборону переміщення свинопоголів’я без відома державної ветеринарної служби.  Проте значна частина громадян, що утримувала свинопоголів’я, без відома служби ветмедицини, ще до проведення заходів з обліку свинопоголів’я, а також під час цієї роботи, самостійно в домашніх умовах провели забій свиней.


Комментарі

Ваш комментар

Опитування

Де ви купуєте насіння овочевих культур?

На базарі
В професійному магазині
На спеціалізованих виставках
В Інтернет магазині
Вирощую сам

Показати всі опитування