AGROKRAINA.COM.UA

Успішне господарювання!

Всеукраїнський День поля в Миронівському інституті пшениці імені В.М. Ремесла НААН



         19 червня 2015 року заступник директора Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Іван Григорович Точений, спеціалісти Департаменту та аграрії області взяли участь у Всеукраїнському Дні поля «Сучасні сорти зернових культур та особливості технології їх вирощування», що пройшов в Миронівському інституті пшениці імені В.М. Ремесла НААН.

        У програмі Дня поля відбулося знайомство з новітніми селекційними досягненнями миронівської селекції та огляд демонстраційних полігонів, на яких представлені сорти озимої і ярої пшениці, озимого і ярого ячменю, озимого тритикале, вівса. Цього року на заході була представлена сільськогосподарська техніка від компанії «Конкорд», що займається комплексним інженерно-технічним забезпеченням сільського господарства. Свою рекламну продукцію представили також ТОВ «Дюпон Україна» (постачання засобів захисту рослин), МПП фірма «Ерідон» (продаж засобів захисту рослин, насіння польових культур, мінеральних добрив), НВК «Квадрат», що займається розробкою та виробництвом комплексних хелатних добрив, НВСП ТОВ «Расава» та ТОВ «Агрофірма Колос», а також Український науково-дослідний інститут продуктивності агропромислового комплексу.
        Вітальним словом День поля відкрив директор Миронівського інституту пшениці доктор с.-г. наук О.А. Демидов. Він коротко розповів про історію та перспективи розвитку Миронівського інституту пшениці імені В.М. Ремесла. Віце-президент НААН академік НААН М.І. Бащенко висвітлив досягнення установи за 100 років діяльності. Привітав учасників Дня поля директор департаменту АПР Київської облдержадміністрації О.О. Шевченко. Він наголосив, що виробництво зерна пшениці – провідна галузь сільського господарства Київської області. Цього року очікуємо на добрий урожай. О.О. Шевченко закликав виробничників сіяти не тільки комерційні культури як то соя або ріпак, а побільше пшениці, адже українці є охочими споживачами пшеничного хліба. Плідної співпраці науковцям і виробничникам побажав ректор Білоцерківського НАУ академік НААН А.С. Даниленко. Свою підтримку Миронівському інституту пшениці висловив Герой України Ю.М. Карасик. Про найважливіші питання та гострі проблеми зерновиробничників говорив директор ТОВ «Агрофірма Колос» Л.В. Центило.
          Після пленарної частини гості ознайомились з виставкою сільськогосподарської техніки, далі – з демонстраційними полігонами озимих та ярих зернових культур. На полігонах загалом було представлено понад 80 сортів селекції Миронівського інституту пшениці імені В.М. Ремесла НААН, Носівської СДС МІП НААН та інших установ (Інституту рослинництва ім. В.Я. Юр’єва НААН, Інституту землеробства НААН, Інституту зрошуваного землеробства НААН, Білоцерківської ДСС).

 


 


Комментарі

Ваш комментар

Опитування

Де ви купуєте насіння овочевих культур?

На базарі
В професійному магазині
На спеціалізованих виставках
В Інтернет магазині
Вирощую сам

Показати всі опитування