AGROKRAINA.COM.UA

Успішне господарювання!

Щодо випадків африканської чуми свиней в Сумській області



     Відповідно до оперативної інформації Головного управління ветеринарної медицини в Сумській області від 10.10.2015 при обстеженні підсобних господарств в місті Буринь та селі Гвинтове (18 км від міста Буринь) виявлено загибель двох свиней - по одному у кожного власника.
     При дослідженні відібраних проб біоматеріалу в Державному науково-дослідному інституті з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи (м. Київ) 10.10.2015 встановлено діагноз на африканську чуму свиней (далі - АЧС) (експертний висновок № 005783 п.м./15).
      З метою координації дій з локалізації та ліквідації спалаху АЧС 11.10.2015 проведено засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Буринській райдержадміністрації, рішенням якої затверджено план з ліквідації АЧС, визначено межі епізоотичних осередків, загрозливих зон та зон нагляду. 12.10.2015 проведено відповідне засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Сумській облдержадміністрації.
     Для координації дій в Сумську область виїхали фахівці Держветфітослужби України та Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи.
     У місцях проявів захворювання проводяться заходи відповідно до Інструкції щодо профілактики та боротьби з африканською чумою свиней затвердженої наказом Мінагрополітики України від 05.03.2014 № 81, зареєстрованої в Мінʼюсті 21.03.2014 за № 363/25140.
     Ситуація знаходиться під постійним контролем Головного управління ветеринарної медицини в Сумській області та Держветфітослужби України.


Комментарі

Ваш комментар

Опитування

Де ви купуєте насіння овочевих культур?

На базарі
В професійному магазині
На спеціалізованих виставках
В Інтернет магазині
Вирощую сам

Показати всі опитування