AGROKRAINA.COM.UA

Успішне господарювання!

Ціни на пшеницю почали зростати



     У експортному секторі України знижувальний тренд, який спостерігався в останні тижні, нарешті вичерпав себе і змінився на зростаючий.
     Про це повідомляє «Інфоіндустрія».
    Головними чинниками зростання стали світові новини і високий попит на українське зерно з боку країн-імпортерів. Зростаюча тенденція на світовому ринку, а також несприятливі погодні умови для сівби озимих зернових під урожай майбутнього року зумовили зростання цін на українському ринку.
    Незважаючи на досить високі запаси, фермери стримують продажу пшениці, розраховуючи на зростання цін в майбутньому. Крім того, основна увага фермерів зосереджена зараз на проблемах польових робіт, що знижує активність продажів. Більшість аналітиків сходяться на думці, що в короткостроковій перспективі ціни, як на продовольчу пшеницю, так і на фуражну будуть рости — низька пропозиція і високий попит будуть підігрівати ринок.
    На минулому тижні трейдери закуповували продовольчу пшеницю 3 і 2 класу на умові EXW франко-елеватор по 3050-3250 грн/т і 3200-3350 грн/т. Закупівельні ціни в портах Чорного та Азовського морів (базиси CPТ або DAP; більш низький рівень цін декларувався в Азовському регіоні) становили 3200-3350 грн/т на пшеницю 3 класу і 3300-3500 грн/т — 2-го. На базисі FOB ціни на продовольчу пшеницю 2 класу минулого тижня озвучувалися трейдерами на рівні 178-188 дол./т з постачанням в жовтні-листопаді (великотоннажні поставки судами Panamax і Handysize), на пшеницю 3 класу — 170-180 дол./т.


Комментарі

Ваш комментар

Опитування

Де ви купуєте насіння овочевих культур?

На базарі
В професійному магазині
На спеціалізованих виставках
В Інтернет магазині
Вирощую сам

Показати всі опитування