AGROKRAINA.COM.UA

Успішне господарювання!

На Черкащині відзначили Французький день молока



Французький День молока відзначили 21 липня в СТОВ «Ломовате», що на Черкащині в селі Сагунівка Черкаського району. Його організовано під егідою посольства Франції в Україні спільно з Euralis Semences Украина ,Українською асоціацією виробників молока при сприянні Міністерства аграрної політики та продовольства України, Черкаської ОДА, Департаменту агропромислового розвитку Черкаської ОДА .
Під час заходу проведено круглий стіл за участю керівництва області, французької делегації, представників мінагрополітики, гостей. Французькі експерти поділились досвідом догляду за молочною худобою та організацією господарства, ознайомили учасників Французького дня молока з сучасними технологіями, матеріалами і обладнанням для молочного сектора тваринництва, технікою, демонстраційними полями компанії Euralis Semences, а також отримали гарну нагоду поспілкуватися особисто.

Голова Черкаської обласної державної адміністрації Юрій Ткаченко привітав учасників Французького дня молока та зауважив, що розвитку сільського господарства як обласна влада, так і влада на місцях приділяють особливу увагу, адже Черкащина відома як провідна аграрна область, яка характеризується інтенсивним зерновим виробництвом та розвинутим тваринництвом та запросив французькі компанії взяти участь у роботі інвестиційного форуму на Черкащині, який відбудеться восени цього року.
Директор Департаменту тваринництва Міністерства аграрної політики та продовольства України Микола Кваша наголосив на тому, що Черкащина є однією з найуспішніших в Україні і, що в нашій області збережено кращі традиції розвитку тваринницької галузі та успішно залучаються кошти вітчизняних і зарубіжних інвесторів в сільське господарство.
Про світові тенденції розвитку молочного скотарства, місце України на світовому ринку молока, досягнення Асоціації виробників молока доповів присутнім Президент Асоціації виробників молока (Україна) Андрій Дикун.
Директор Департаменту агропромислового розвитку обласної державної адміністрації Ігор Колодка, в інтерв’ю журналістам, позитивно оцінив проведення такого насиченого як теоретичними, так і практичними знаннями заходу.
Він наголосив зокрема, що дана французька компанія, маючи основний напрямок своєї діяльності рослинництво, не відмовилось від розвитку тваринництва та за досить економічно ощадливих технологій досягла вагомих результатів та прибуткового виробництва в тваринництві, забезпечуючи сільське населення робочими місцями.
Учасники цього заходу залишились задоволені побаченим та у майбутньому використають  у  власних господарствах сучасні технології для збільшення рентабельності галузі тваринництва.

 

 

 

 

 

 


Комментарі

Ваш комментар

Опитування

Де ви купуєте насіння овочевих культур?

На базарі
В професійному магазині
На спеціалізованих виставках
В Інтернет магазині
Вирощую сам

Показати всі опитування