AGROKRAINA.COM.UA

Успішне господарювання!

Фахівці Управління прийняли участь у "картопляному" Дні поля на Київщині



27 липня на базі СФГ «Ельдорадо» (с. Проців Бориспільського району Київської області) пройшов День поля, присвячений вирощуванню та переробці картоплі. В заході взяли участь представники управління агропромислового розвитку Черкаської ОДА, виробники та переробники картоплі з багатьох регіонів України, представники Української Асоціації картоплярів, представники компанії «Європлант».

Під час теоретичного блоку було представлено програму дій Української Асоціації картоплярів стосовно перспектив та напрямків розвитку вирощування та переробки картоплі. Враховуючи нестабільний ринок по збуту картоплі, Українською Асоціацією було здійснено ряд заходів, який дав змогу підняти галузь крохмалепереробної промисловості та вивести її на якісно новий рівень, а також підняти ї рентабельність.

Представник компанії Европлант (Німеччина) розповів про роботу компанії. Европлант – потужна компанія, яка займається виведенням нових сортів насіння картоплі. На рахунку компанії - 110 сортів, які експортуються в 85 країн світу. Крім того, значна увага в компанії приділяється контролю якості насіннєвого матеріалу.

В Україні до єдиного реєстру внесено 28 сортів, які рекомендовані, як насіння.
Приватна багатопрофільна компанія «Вімал» інформувала про новий погляд по використанню картоплі з підвищеним вмістом крохмалю. Якщо ще 25 років назад використовувалось лише 38 % від вирощеного врожаю, то при зваженому підході використовується весь об’єм вирощеної картоплі Це новий підхід, який дає змогу розширити асортимент продукції - це рослинний протеїн, органічне добриво та харчові волокна. Враховуючи ціни на зазначений перелік переробленої із картоплі продукції, з 1 га можливо отримати до 2000 € прибутку. Для такого процесу переробки найкраще зарекомендував себе сорт Євростарч.

Під час заходу було проведено цікавий експеримент, в якому взяли участь усі присутні. Кожен визначав по якісним показникам (смаковим якостям) фаворит. Сорт на пряму не зазначався, був прихований під номерами від 1 до 5.
Продемонстровано сорти картоплі компанії Європлант на полях, де кожен з учасників дня поля докладно ознайомився з технологією та перевагами сортів.

Варто зазначити, що цей День поля – уже четвертий, який був присвячений вирощуванню картоплі, проте кожен День поля мав свою спрямованість. Даний захід найкраще розкрив тему продуктів переробки, успіхи у цьому напрямку, окреслив перспективи галузі, поставив цілі, яких планується досягти.

Даний День Поля дав змогу поширити інформацію по новим напрямкам з переробки картоплі та розширити коло контактів.


Комментарі

Ваш комментар

Опитування

Де ви купуєте насіння овочевих культур?

На базарі
В професійному магазині
На спеціалізованих виставках
В Інтернет магазині
Вирощую сам

Показати всі опитування