AGROKRAINA.COM.UA

Успішне господарювання!
АК » Квітникарство » Спорт » Ігор Кочетов: Лащенков говорив – "Карпати" "здали" гру "Металісту" за 110 тисяч доларів


Ігор Кочетов: Лащенков говорив – "Карпати" "здали" гру "Металісту" за 110 тисяч доларів


 

   Матч харківського "Металіста" і львівських "Карпат" у 2008 році цілком міг бути договірним.

    Таку думку висловив керівник Комітету ФФУ з етики та чесної гри Ігор Кочетов у інтерв'ю газеті "Команда".

    „19 квітня 2008 року в Харкові відбувся матч 26-го туру чемпіонату України сезону-2007/2008 між "Металістом" і "Карпатами", який господарі виграли з рахунком 4:0", - каже Кочетов. - Згодом з'ясувалося, що вже 16 травня у службовому кабінеті почесного президента "Карпат" Петра Димінського був зроблений відеозапис розмови між ним і захисником карпатівців Сергієм Лащенковим, в якому останній розповів про те, що вищезазначений поєдинок був договірним, а львівські гравці (весь основний склад) отримали винагороду в сумі 110 тисяч доларів.

    Як з'явився цей запис? Можливо, "Карпати" проводили своє внутрішнє розслідування. Та в будь-якому випадку лише через рік із гаком львівський клуб підняв цю тему. Чому? Судіть самі.

    29 січня 2010 року генеральний директор української Прем'єр-ліги Олександр Єфремов, який у 2008-му обіймав посаду генерального директора "Карпат", неофіційно передав Олександру Бандурко два компакт-диски з відеозаписом згаданої вище розмови Димінського і Лащенкова.

    Підкреслю, що мова йде про передачу цього відеоматеріалу ФФУ приватним шляхом. Я не вважаю, що це правильна позиція Прем'єр-ліги. Коли ми переглянули ці диски, все стало на свої місця. Для нас це було першим доказом замаху на принципи Fair Play з боку гравців "Карпат".

    3 лютого я звернувся у футбольні клуби "Карпати" і "Металіст" із запитами, але аж до сьогодні з ФК "Карпати" не надійшло жодного матеріалу внутрішньої перевірки. 10 лютого ми проводили засідання комітету з етики та чесної гри. Керівники львів'ян, які були запрошені на нього, також не надали жодного додаткового матеріалу.

    Позиція комітету з етики та чесної гри ФФУ в цьому питанні абсолютно об'єктивна і прозора. Федерація жодним чином не хоче спустити це питання на гальмах. Навпаки, ми його розслідуємо до кінця і винні понесуть покарання - незалежно від статусу і незалежно від того, в яких клубах виступають гравці, чия вина буде доведена", - підсумував Ігор Кочетов.

Мітки:

Комментарі

Ваш комментар

Опитування

Де ви купуєте насіння овочевих культур?

На базарі
В професійному магазині
На спеціалізованих виставках
В Інтернет магазині
Вирощую сам

Показати всі опитування