AGROKRAINA.COM.UA

Успішне господарювання!

В ЧНУ відбулось засідання круглого столу в рамках заходів з відзначення Міжнародного дня біорізноманіття



24 травня за ініціативи Управління екології та природних ресурсів облдержадміністрації в Черкаському національному університеті ім. Б. Хмельницького відбулось засідання круглого столу в рамках заходів з відзначення Міжнародного дня біорізноманіття.

У засіданні круглого столу прийняли участь керівництво та спеціалісти Управління екології та природних ресурсів облдержадміністрації, науковці та студенти Навчально-наукового інституту природничих наук Черкаського національного університету ім. Б. Хмельницького та Черкаського державного технологічного університету, представники Черкаського обласного краєзнавчого музею, науковці з Національного природного парку "Нижньосульський".

Від Управління агропромислового розвитку облдержадміністрації у засіданні прийняв учать заступник начальника управління Іван Точений.

Проведення засідання круглого столу присвячене підвищенню поінформованості населення стосовно питань збереження біорізноманіття.

Під час засідання учасники обговорили питання перспектив збереження біорізноманіття шляхом створення територій та об`єктів природно-заповідного фонду, розвитку природно-заповідної справи на Черкащині, випуску органічної продукції як одного із шляхів збереження біорізноманіття, перспектив розвитку екологічного туризму на територіях та об'єктах природно-заповідного фонду Черкащини, та інше.

 

Довідково:

Тема цьогорічного Міжнародного дня біорізноманіття: "Біорізноманіття та сталий туризм", яка обрана у зв'язку із проголошенням Генеральною Асамблеєю ООН 2017 року Міжнародним роком сталого туризму.

Відзначення дня біорізноманіття у рамках цієї теми – це ще одна нагода звернути увагу широкої спільноти на актуальні питання збереження і невиснажливого використання біорізноманіття у контексті розвитку туризму та зменшення негативного впливу туризму на біорізноманіття і довкілля (екотуризм, агротуризм, оздоровчий туризм тощо), через що підтримка біорізноманіття є обов'язковою умовою в організації туристичної діяльності. Їх гармонійний розвиток і співіснування на взаємовигідній основі передбачає отримання вигод від туризму для покращення стану біорізноманіття для розвитку туризму.

Займаючи менше 6% площі Європи, Україна володіє не менше 35% її біорізноманіття і за цим показником випереджає майже всі європейські країни. Україна має значний потенціал біорізноманіття і може розглядатися як один з потужних резерватів для відновлення біорізноманіття усієї Європи. Географічне положення України, фізико-географічні умови сприяли формуванню багатого рослинного і тваринного світу, що налічує більше 70 тис. видів (за оцінками експертів, ще не описано одну третину видів, здебільшого грибів і комах). Це обумовлено тим, що в Україні на відносно невеликій території представлено біоту 4-х природних зон. До того ж, Україна знаходиться на перехресті міграційних маршрутів багатьох видів тварин.

 

 


Комментарі

Ваш комментар

Опитування

Де ви купуєте насіння овочевих культур?

На базарі
В професійному магазині
На спеціалізованих виставках
В Інтернет магазині
Вирощую сам

Показати всі опитування