AGROKRAINA.COM.UA

Успішне господарювання!

Аграрії області продовжують посів ярих зернових культур



  За оперативною інформацією в сільськогосподарських підприємствах області підходить до завершення  комплекс весняно-польових робіт. Станом на 10 травня  посіяно 366 тис. га ярих зернових та зернобобових культур. Зокрема кукурудзи на зерно 299,0 тис. га, що (становить 83,0% від плану), гречки -   0,9 тис.га, проса -  0,2 тис.га, ярого ячменю  -  42 тис. га, ярої пшениці -  6,0 тис. га, вівса – 1,4 тис, крім того на 3,4 тисяч гектарів збільшилися посіви  гороху, які на сьогодні становлять 14,7 тис. га. 
   Лідерами по темпах посіву ярих зернових культур є господарства Жашківського, Корсунь-Шевченківського, Звенигородського та Кам’янського районів. 
  Технічних культур посіяно на площі майже 284,0 тис. га, що (становить 74,5 % до плану), в тому числі: соняшнику посіяно 188,4 тис.га (95,1%), ярого ріпаку 2,6 тис.га (108,0%) що на 200 гектарів більше чим заплановано, сої 75,0 тис. га  (57,0%). Посіяно цукрових буряків на площі 17,4 тис.га  що становить (117,3%) на 2,6 тисячі гектар більше ніж було заплановано.
  Крім того посаджено 45,4 тис.га картоплі та посіяно 14,0 тис.га овочів.
           На даний час проводяться обробітки посівів проти шкідників, хвороб та бур’янів. 
        Управління агропромислового розвитку нагадує про дотримання чинного законодавства під час використання пестицидів та агрохімікатів при обробці посівів сільськогосподарських рослин.
      Відповідно до статті 37 Закону України «Про бджільництво» фізичні та юридичні особи, які застосовують засоби захисту рослин для обробки медоносних рослин, зобов’язані не пізніше ніж за три доби до початку обробки через засоби масової інформації попередити про це пасічників, пасіки яких знаходяться на відстані до десяти кілометрів від оброблюваних площ. При цьому повідомляється дата обробки, назва препарату, ступінь і строк дії токсичності препарату.
     Відповідно до пункту 7 «Інструкції щодо попередження та ліквідації хвороб і отруєнь бджіл» власників пасік оповіщають за три доби до хімобробок з зазначенням застосовуваного отрутохімікату, місця (у радіусі   7 км), часу і способу проведення обробки. Указують час ізоляції бджіл. Обробки проводять у період відсутності льоту бджіл у ранкові або вечірні години. Не допускають обробку квітучих медоносів і пилконосів під час масового льоту бджіл.


Комментарі

Ваш комментар

Опитування

Де ви купуєте насіння овочевих культур?

На базарі
В професійному магазині
На спеціалізованих виставках
В Інтернет магазині
Вирощую сам

Показати всі опитування