AGROKRAINA.COM.UA

Успішне господарювання!

Начальник управління Ігор Колодка прийняв участь у Міжнародній науково-практичній конференції



Начальник управління агропромислового розвитку облдержадміністрації Ігор Колодка 19 квітня 2017 року прийняв участь у Міжнародній науково-практичній конференції “Фінансово-економічне та обліково-аналітичне забезпечення підприємницької діяльності”, яка відбулась у Східноєвропейському університеті економіки і менеджменту (м. Черкаси) та була присвячена 25-річчю університету

В роботі конференції взяли участь ректор, Східноєвропейського університету Любов Шпак; перший заступник голови Черкаської облдержадміністрації Віталій Коваль; завідувач кафедри економіки, обліку і оподаткування Східноєвропейського університету Володимир Яценко; доктор наук, професор Академії Я. Длугоша в Ченстохові (Польща) Okulicz-Kozaryn Walery; голова регіональної ради підприємців у Черкаській області Олександр Турченюк. Разом з тим, в заході прийняли участь наукові співробітники та студенти Східноєвропейського університету.

Слід відмітити, що у конференції прийняли участь понад 130 науковців. Ця подія викликала інтерес у наукових колах і до Черкаси прибули учасники з різних куточків України, Польщі, Болгарії, Грузії, Казахстану й інших країн. Зокрема, до роботи конференції долучився 31 вищий навчальний заклад України.

 

Відкрила пленарне засідання ректор університету Любов Шпак, наголосивши на актуальності теми конференції та побажавши всім плідної роботи.

– Розвиток підприємницької діяльності є основою розвитку економіки держави, тому влада має максимально сприяти цьому, – підкреслила у виступі Любов Олександрівна.

 

У свою чергу, перший заступник голови Черкаської ОДА, кандидат технічних наук Віталій Коваль зазначив, що потрібно створювати відкриті прозорі механізми взаємодії влади і комерційного сектора нашої економіки. Віталій Володимирович побажав науковцям успішної роботи, а студентам – раціонально скористатися участю у конференції з метою подальших наукових досліджень і підготовки дипломних робіт.

 

Особливу увагу привернули доповіді:

- професора Академії Я. Длугоша в Ченстохові (Польща) Валерія Окуліча-Казаріна, яка присвячена інноваціям в управлінні філіалом банку. У виступі було запропоновано ідеальну модель директора для забезпечення підприємницької діяльності;

- кандидата економічних наук, голови регіональної ради підприємців у Черкаській області Олександра Турченюка, яка була присвячена розвитку підприємництва в області. У доповіді було зазначено перспективи розвитку підприємництва та вже досягнуті результати, а також окреслено перспективи та плани підготовки спеціалістів для потенційних роботодавців;

- кандидата сільськогосподарських наук, начальника управління агропромислового розвитку Черкаської облдержадміністрації Ігоря Колодки, яка була присвячена розвитку кооперації в області. У доповіді було зазначено про важливість взаємодії органів влади та сільського населення, про шляхи розвитку аграрного сектору області та досягнуті результати, також було проінформовано учасників конференції про загальнодержавні інновації у фінансово-економічному забезпеченні аграріїв та позитивні результати їх використання в області.

 

Вищезазначені доповіді особливо зацікавили учасників конференції, які мали можливість задати свої питання спікерам та одразу отримати відповіді, а також обговорити проблемні питання розвитку того чи іншого напряму та знайти шляхи їх вирішення на місцевому рівні.

 

Модератор заходу Володимир Яценко, підкреслюючи важливість вирішення проблемних питань зазначив, що за результатами жвавого обговорення доповідей та заходу в цілому, буде підготовлено резолюцію Конференції, яка буде направлена до місцевих та центральних органів влади, а також буде видано збірник тез доповідей.

 

Загалом учасники конференції розглянули широкий спектр питань фінансово-економічного та обліково-аналітичного забезпечення підприємницької діяльності, обмінялися досвідом, науковими ідеями й пропозиціями щодо подальших досліджень.

Обговорення наукової проблематики конференції було продовжено на секційних засіданнях. Студенти й аспіранти охоче взяли участь у роботі секцій, представляючи власне бачення проблем та їх вирішення у визначених темах конференції.

 


Комментарі

Ваш комментар

Опитування

Де ви купуєте насіння овочевих культур?

На базарі
В професійному магазині
На спеціалізованих виставках
В Інтернет магазині
Вирощую сам

Показати всі опитування