AGROKRAINA.COM.UA

Успішне господарювання!

Кабмін визначив Порядок використання коштів держбюджету для часткової компенсації вартості сільгосптехніки



Кабінет Міністрів України своєю Постановою від 1 березня 2017 р. № 130 визначив Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для часткової компенсації вартості сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва у 2017 році .

Рішення прийняте на виконання положень Бюджетного кодексу України та Закону України "Про Державний бюджет України на 2017 рік".

Порядок визначає розподіл 550 мільйонів гривень, спрямованих на підтримку вітчизняного сільськогосподарського машинобудування в 2017 році, згідно з яким аграріям буде компенсовано 20% (без ПДВ) від вартості придбаної сільськогосподарської техніки українського виробництва замість 15%.

Розмір компенсації в 20% буде діяти в 2017 році для підприємств, які мають ступінь локалізації виробництва 35%. Передбачається, що в подальшому показник локалізації буде збільшено: у 2018 році - до 45%, в 2019 - 55%, в 2020 році - 60%.

Як зазначив виконавчий директор Національного комітету промислового розвитку України Анатолій Гіршфельд, ця норма буде спрямована на підтримку вітчизняного виробника і буде сприяти розвитку галузі. І має бути створена  комісія, основною функцією якої буде складання списку підприємств, які будуть допущені до участі в цій програмі.

Прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства повідомила, що в подальшому Мінагропрод і Міністерство економічного розвитку і торгівлі розмістять списки учасників програми на своїх сайтах.

 

Як буде працювати  механізм компенсації

Виробник повинен буде подати в Мінагрополітики заявку і підтверджуючі документи про купівлю техніки. Після отримання відповідних документів  кошти перераховуються до державного банку, який в одноденний термін компенсує сільгоспвиробнику 20% від вартості придбаної техніки.

 

Реалізація норм даного Порядку дозволить підвищити купівельну спроможність сільськогосподарських товаровиробників та оновити технічний парк шляхом здешевлення вартості придбаної техніки та обладнання вітчизняного виробництва і одночасно стимулюватиме виробництво таких техніки та обладнання вітчизняними підприємствами сільськогосподарського машинобудування.

 

Завантажити текст Постанови


Комментарі

Ваш комментар

Опитування

Де ви купуєте насіння овочевих культур?

На базарі
В професійному магазині
На спеціалізованих виставках
В Інтернет магазині
Вирощую сам

Показати всі опитування