AGROKRAINA.COM.UA

Успішне господарювання!

Україна просуває свою харчову продукцію на ринки Ізраїлю



5-7 березня 2017 року відбулась офіційна торгова місія України у Тель-Авіві, Ізраїль. Українську місію, що складалася як з урядовців, так і представників бізнесу, очолювала заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі – Торговий представник України Наталія Микольська. Про це інформує прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі України

Бізнес-частина делегації включала представників Офісу з просування експорту при Мінекономрозвитку та українських компаній-виробників продуктів харчування зацікавлених у формуванні ділових зв’язків з імпортерами Ізраїлю.

Програма торгової місії охоплювала офіційні перемовини представників Уряду, B2B зустрічі та бізнес-форум. Такий формат місії надав учасникам можливість сформувати прямі контакти з потенційними ізраїльськими партнерами на рівні бізнесу та Уряду. У форумі взяли участь представники 7 українських і 20 ізраїльських компаній.

Під час першої офіційної урядової зустрічі Яффа Бен-Арі, заступник Генерального директора Міністерства закордонних справ Держави Ізраїль, відзначила важливість підготовки до підписання Угоди про вільну торгівлю між Україною та Ізраїлем. Яффа Бен Арі запропонувала укласти Фінансовий протокол між країнами для надання гарантій компаніям обох країн, щоб можна було успішно реалізовувати проекти у сфері розвитку двосторонньої торгівлі. Ізраїльська сторона вже готова запустити відповідний пілотний проект до підписання протоколу. На зустрічі також обговорили питання транспортної логістики між країнами та визначили, що в першу чергу треба вирішити питання прямого морського сполучення, до цього планують залучити приватних операторів морського вантажного транспорту.

На другій зустрічі Охад Кохен, Голова Адміністрації зовнішньої торгівлі Міністерства економіки та промисловості Ізраїлю, наголосив на бажанні ізраїльських представників комплексно розвивати стосунки між двома країнами з перспективою 3-4 роки, а також зазначив, що готовий сприяти налагодженню прямого морського сполучення між Україною та Ізраїлем. Протягом найближчого часу буде узгоджено комплексний план розвитку торговельно-економічного співробітництва по конкретних напрямах та почато його впровадження.

“Це наша друга торгова місія до Ізраїлю. Формат такого заходу сприяє поглибленню та розширенню торгового потенціалу між нашими державами. На рівні Урядів відбувається пошук максимально можливого формування сприятливого середовища для співпраці. Бізнес же має можливість напряму спілкуватись з потенційними імпортерами та налагоджувати контакти, які з часом переростають у реальні контракти. Ми дуже вдячні ізраїльській стороні за проактивне бажання вибудувати сильні та потужні торгово-економічні зв'язки між нашими державами. Наступним потужним імпульсом в українсько-ізраїльській співпраці буде наступний раунд переговорів по зону вільної торгівлі,” - зазначила Наталія Микольська.

"Торгова місія до Ізраїлю ще раз підтвердила ефективність таких заходів для виходу на нові ринки, - підкреслила Керівник Офісу з просування експорту Мар’яна Каганяк. - Кожна з 7 українських компаній-учасниць місії провела в середньому по 7 В2В зустрічей. Як результат - всі знайшли для себе партнерів. Впродовж усього візиту ми побачили великий інтерес як до компаній, що були присутні на зустрічах, так і до українських експортерів в цілому. Вже найближчим часом Офіс з просування експорту поділиться інформацією, яку вдалося зібрати під час поїздки, про можливості для українського бізнесу, зацікавленого експортувати до Ізраїлю".

 

Довідково

У 2016 р. Ізраїль посів 17-е місце серед країн світу за обсягами українського експорту та 27-е місце за обсягами товарообігу. За 2016 рік товарообіг склав між Україною та Ізраїлем склав $673,37 млн (на 12,2% менше у порівнянні з 2015). При тому, що експорт України до Ізраїлю знизився на 18,2%, а імпорт з Ізраїлю зріс на 8,7%, сальдо торгівлі для України залишилося позитивним – $303,77 млн.


У торговій місії до складу української делегації увійшли: Наталія Микольська - заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі - Торговий представник України, Ольга Трофімцева – заступник Міністра аграрної політики та продовольства України з питань європейської інтеграції, Геннадій Недоленко – Посол України в Державі Ізраїль, представники Мінекономрозвитку та Мінагрополітики, Мар’яна Каганяк – керівник Офісу з просування експорту.

 


Комментарі

Ваш комментар

Опитування

Де ви купуєте насіння овочевих культур?

На базарі
В професійному магазині
На спеціалізованих виставках
В Інтернет магазині
Вирощую сам

Показати всі опитування