AGROKRAINA.COM.UA

Успішне господарювання!

Запроваджено нові правила ввезення певних категорій продовольчих товарів до Катару



Міністерством охорони здоров’я Держави Катар прийнято рішення, відповідно до якого з 1-го березня 2017 р. у країні вводяться нові правила здійснення імпорту окремих категорій продовольчих товарів, зокрема продукції птахівництва (м'ясо свійської птиці та супутні продукти, курячі яйця), а також червоного м'яса (баранина, яловичина). Про це повідомляє Міністерство економічного розвитку і торгівлі України

Згідно з нововведеннями, підприємства-імпортери для ввезення на територію Держави Катар будь-якого виду м'яса або м'ясопродуктів (охолодженого або замороженого), продукції птахівництва (яєць птиці, субпродуктів) зобов’язані отримати попередній дозвіл у Департаменті тваринних ресурсів (Аnimal Resources Department) Міністерства муніципальних справ та екології Держави Катар.

Рішення щодо необхідності отримання спеціального дозволу прийнято за результатами засідання спільної комісії з контролю за якістю харчових продуктів Міністерства охорони здоров’я Катару в якості запобіжного заходу в зв'язку зі спалахом пташиного грипу в Європі та Японії, а також епідеміологічною ситуацією в низці країн-постачальників зазначеної продукції.

Нові процедури спрямовані на підвищення вимог безпеки до імпортних продуктів харчування, а також створення єдиного механізму контролю за ввезенням на територію країни продукції з країн зі складною епідеміологічною ситуацією. Міністерством охорони здоров'я Держави Катар направлено циркуляр про введення нових правил відповідним контрольним службам, здійснюється інформування провідних трейдерів та імпортерів.

Практична реалізація нових вимог буде здійснюватись Міністерством охорони здоров’я у координації з Міністерством муніципальних справ і екології Держави Катар. Контроль за імпортом зазначеної категорії товарів та наявністю дозволів Міністерства муніципальних справ і екології здійснюватиметься в прикордонних пунктах пропуску інспекційними групами Міністерства відповідно до закону Держави Катар №8 (1990 р.) про контроль за якістю харчових продуктів з поправками, внесеними законом №4 (2014р.).

 


Комментарі

Ваш комментар

Опитування

Де ви купуєте насіння овочевих культур?

На базарі
В професійному магазині
На спеціалізованих виставках
В Інтернет магазині
Вирощую сам

Показати всі опитування