AGROKRAINA.COM.UA

Успішне господарювання!

Відбулася науково-практична конференція «Використання добрив та агрохімічне забезпечення агротехнологій в умовах Черкаської області»



    24 лютого 2017 року в м. Городищі в районному палаці культури ім. С.С. Гулака-Артемовського відбулася науково-практична конференція «Використання  добрив та агрохімічне забезпечення агротехнологій в умовах Черкаської області».  
   Організаторами якої є Управління агропромислового розвитку облдержадміністрації, Городищенська районна державна адміністрація, Черкаський філіал Інституту охорони ґрунтів України, Черкаська обласна сільськогосподарська дорадча служба, Уманський національний університет садівництва та ТОВ «Фрея – Агро».

 

  У конференції взяли участь представники різних наукових установ, вищих навчальних закладів, керівники  та спеціалісти управлінь агропромислового розвитку обласної та районних державних адміністрацій, сільгосппідприємства та фермерські господарства області. 
  З привітальним словом до учасників конференції звернулися голова Городищенської райдержадміністрації Олексій Лавріненко, начальник управління агропромислового розвитку Ігор Колодка. 
 На пленарному засіданні конференції Юрій Кривда у доповіді на тему: «Стан використання добрив, родючість ґрунтів та агрохімічне забезпечення  агротехнологій в Черкаській області» підняв проблему, пов’язану з порушенням закону землеробства щодо повернення в ґрунт поживних елементів, які виносяться з урожаєм. 
    Юрій Іванович зазначив, що основні завдання по збереженню та відтворення родючості грунтів – це  оптимізація структури земельних і, в першу чергу, сільськогосподарських угідь з метою підвищення стійкості агроландшафтів, призупинення падіння вмісту гумусу і досягненні його бездефіцитного балансу, збагачення ґрунтів поживними речовинами, захист ґрунтів від ерозії, меліорація кислих  ґрунтів, реконструкція зрошувальних систем, упорядкування наявної інформації щодо родючості ґрунтів, відпрацювання економічного механізму фінансування заходів по   збереженню та відтворенню родючості ґрунтів Черкаської області.  Потрібно віддавати ґрунту  те, що з нього взяли,   або   не чекайте  від  нього в   майбутньому    скільки     раніше.   З  скудненням ґрунту врожаї  ваші будуть   все    зменшуватись,   поки нарешті посів не стане безплідним» - зазначив Юрій Кривда.
    Така ситуація вимагає пошуку шляхів вирішення проблеми відновлення вмісту гумусу і поживних елементів у ґрунті, що обговорювалося в ході доповіді.
   Олександр Васильович Демиденко – доктор сільськогосподарських наук, заступник директора з наукової роботи, Черкаської державної сільськогосподарської дослідної станції, розповів про удобрення та продуктивність основних сільськогосподарських культур в АПК Черкаської області.
    Григорій Господаренко доктор сільськогосподарських наук, професор Уманського національного університету садівництва  доповів, про «Шляхи підвищення ефективності добрив при вирощуванні польових культур в умовах Лісостепу України». 
    Також на пленарному засіданні Володимир Демиденко агроном –дорадник ЧОСГДС розповів про органо-мінеральні добрива «Фрея-Агро» та особливості їх використання.
     Про оптимізацію живлення кукурудзи селекції «Маїс» - та основи підвищення ефективності їх вирощування доповів Сергій Пасєка заступник  генерального директора ТОВ «Маїс». 
    Практичним досвідом ділилися керівники та провідні фахівці агрогосподарств, що продемонстрували переваги продукції ТОВ «Фрея-Агро» перед звичайними міндобривами. Були наведені яскраві приклади застосування продукції.
   Про загальну характеристику аграрних розписок та їх впровадження  в області доповів регіональний координатор проекту Аграрні розписки Роман Кулібаба. АТ «Піреус Банк МКБ», в особі Надії Шерстюк, представив аграріям вигідні пропозиції для агробізнесу.
     Після офіційної частини  конференції для учасників була проведена   екскурсія на завод органо-мінеральних добрив ТОВ «Фрея-Агро».
 Як зазначив директор підприємства Володимир Калачов, що на підприємстві виробляється понад 10 видів добрив, грунтомодіфікаторов і їх модифікації, виготовлених на основі гумінових реагентів, одержуваних  з низинного торфу Ірдинського родовища (Черкаська область) з високим вмістом гумінових кислот. Наші добрива стимулюють ріст, гармонійно розвивають рослини і покращують стан ґрунту.
   Учасники зустрічі ознайомилися з виробництвом та обговорили можливості співпраці з підприємством.

   

   

   

     

    

    

    

   


Комментарі

Ваш комментар

Опитування

Де ви купуєте насіння овочевих культур?

На базарі
В професійному магазині
На спеціалізованих виставках
В Інтернет магазині
Вирощую сам

Показати всі опитування