AGROKRAINA.COM.UA

Успішне господарювання!

В УНУС з 7 по 9 лютого відбувся навчальний семінар з організації агропромислового виробництва



На базі НКЦ «Інституту післядипломної освіти та дорадництва» Уманського національного університету садівництва з 7 по 9 лютого 2017 року відбувся навчальний семінар на тему «Організація агропромислового виробництва».

      У  заході прийняли участь  керівники  та спеціалісти управлінь агропромислового розвитку обласної та районних державних адміністрацій.
     Під час відкриття семінару учасників привітала завідувач НКЦ «Інститут післядипломної освіти та дорадництва» Наталія Петренко, побажавши всім плідної праці.
    Представники ДПЗКУ (м. Київ) спільно з Громадською спілкою "Співтовариство виробників і споживачів бобових України" презентували "Форвардну програму закупівлі сої в 2017 році.
   Виступили професори Петро Бечко та Тамара Кучеренко, які ознайомили слухачів з нагальними питаннями змін до податкового законодавства та особливостями оподаткування сільськогосподарських товаровиробників, доцент Сергій Приліпко ознайомив з перспективами розвитку сільськогосподарської кооперації, децентралізацією влади та зарубіжним досвідом.
     Професор Григорій Господаренко висвітлив сучасну стратегію застосування добрив, доцент Максим Калієвський  ознайомив з особливостями мінімізації механічного обробітку ґрунту та застосуванням no-till технології, про сучасний стан і перспективи розвитку галузі рослинництва доповів доцент  Василь Новак.
  Крім навчального процесу учасники семінару ознайомилися з найсучаснішими технологіями вирощування овочів закритого ґрунту на базі Уманського тепличного комбінату, де експлуатуються найсучасніші теплиці європейського зразка. Це та інноваційна конструкція самої теплиці, що дозволяє підвищити світловий потік більш ніж на 10% в порівнянні з теплицями попереднього покоління, і складна комп'ютеризована система підтримки мікроклімату, і енергозберігаюча технологія використання парникових газів, і ще дуже багато інших унікальних і новаторських рішень, що дозволяють істотно підвищити не тільки врожайність, але і якість продукції, знизивши енерго і трудовитрати.
   Підводячи підсумки, слухачі подякували професорсько-викладацькому складу університету за організацію семінару та висловили сподівання на подальшу співпрацю. По завершенні семінару учасники заходу отримали свідоцтва.

 

  


Комментарі

Ваш комментар

Опитування

Де ви купуєте насіння овочевих культур?

На базарі
В професійному магазині
На спеціалізованих виставках
В Інтернет магазині
Вирощую сам

Показати всі опитування