AGROKRAINA.COM.UA

Успішне господарювання!

Аграрії Черкащини відсвяткували професійне свято



Сільськогосподарська галузь для української держави завжди була однією їх пріоритетних сфер розвитку як зовнішньої, так і внутрішньої економіки країни. Питання організації виробництва та підтримки продовольчого забезпечення для всіх країн є актуальними в усі часи. Від цього залежить не тільки життєздатність і самодостатність країни та суспільства, але й безліч найрізноманітніших напрямків людської діяльності.

Нове українське законодавство не обійшло своєю увагою це важливе професійне свято. Згідно Указу Президента України № 428/93, датованим 7 жовтня 1993 року, професійне свято працівників сільськогосподарського та агропромислового комплексу, організацій і підприємств по переробці сільгоспсировини, обслуговуючих та заготівельних підприємств і харчової промисловості, зберіг цю славну традицію і відзначається як і раніше, у третю неділю листопада.

Листопад традиційно приносить свято тим, хто господарює на полях і на фермах, хто доглядає сади, приносить у кожну оселю хліб і до хліба, хто зміцнює добробут України.

В 2016 році День працівників сільського господарства України припав на 20 листопада.

В цьому році аграрії із всієї області приймали вітання в Черкаській обласній філармонії від голови обласної державної адміністрації Юрія Ткаченка та голови обласної ради Олександра Вельбівця.

Перед початком офіційних заходів у холі філармонії відбулась виставка-ярмарок продукції підприємств харчової та переробної галузей економіки Черкаської області.

 - Комфортні умови для агробізнесу й надалі створюватимуть на Черкащині, - сказав голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко на урочистостях, присвячених Дню працівників сільського господарства.

За словами очільника області, аграрна галузь нині демонструє хороші результати. За цей маркетинговий рік лише зерна на Черкащині виробили 3,8 млн тонн. А за обсягом виробництва продукції сільського господарства в середньому на одну особу та за урожайністю зернових і зернобобових культур область посідає друге місце серед областей України. Також тут реалізують низку інвестиційних проектів в агарному секторі.

– Головне завдання влади – не заважати аграріям, нічого не диктувати, а навпаки – допомагати, – наголосив Юрій Ткаченко. – Це – наша політика, відколи я очолюю область. І мені дуже приємно, що нам вдалося налагодити з аграріями справді партнерські стосунки. Я дякую всім керівникам господарств за соціальну відповідальність. І звичайним працівникам – за щоденний вклад у розвиток нашої області.

Як зауважив голова Черкаською ОДА, на нещодавній Раді регіонального розвитку за участі Президента України він озвучив ініціативи задля спрощення ведення агробізнесу. Йдеться про врегулювання земельних відносин, пільгове кредитування, стимулювання розвитку тваринництва, садівництва та інших галузей, що створюють робочі місця на селі.

«Не зважаючи на те, що нині в аграрному комплексі багато робіт виконує техніка, основним господарем на землі були і є працелюбні і талановиті люди. І для кожного українця здавна найважливішим залишається бути господарем на власній землі», – про це наголосив голова обласної ради Олександр Вельбівець, вітаючи аграріїв Черкащини з професійним святом на урочистостях.

Олександр Іванович зазначив також, що День працівників сільського господарства фактично увінчує напружений хліборобський рік. Завдяки наполегливій праці аграріїв, їхнім знанням і досвіду область постійно демонструє високі показники розвитку галузі. Не став винятком і нинішній рік. За непростих економічних і погодних умов наші хлібороби зібрали понад 3 млн. тонн зернових і зернобобових культур.

 «Ми добре знаємо ціну цих успіхів. І те, як багато ще треба зробити для повного відродження села, для дієвої підтримки сільгоспвиробника, – зауважив голова обласної ради. – Як і ви, прагнемо зробити все, щоб сільське господарство стало насправді прибутковою галуззю. У цьому напрямку й працює обласна влада та депутатський корпус Черкащини, здійснюючи фінансування комплексних цільових програм, схваливши ряд звернень до керівництва країни щодо вирішення актуальних питань галузі».

Як приклад ефективної взаємодії, Олександр Вельбівець назвав розвиток кооперативного руху на селі. Дієвою основою для цього стала обласна Програма підтримки розвитку сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів на період до 2020 року.

Голова обласної ради висловив присутнім на святі та всім хліборобам Черкащини глибоку вдячність за самовіддану працю, за хліб на столі, за любов до землі, терпіння і витримку та побажав миру, міцного здоров’я , благополуччя, добрих засівів та щедрих врожаїв.

Разом з тим, після вітальних слів Юрій Ткаченко та Олександр Вельбівець вручили працівникам агропромислового комплексу Черкащини почесні відзнаки та нагороди.

 

Після офіційних привітань святковий настрій для присутніх створювали Заслужені артисти України брати Назарій і Дмитро Яремчуки, які більше години радували самобутніми яскравими українськими піснями.

 

Більше фото- та відеоматеріалів дивіться на нашій сторінці у Фейсбук.

 

 



 

 


Комментарі

Ваш комментар

Опитування

Де ви купуєте насіння овочевих культур?

На базарі
В професійному магазині
На спеціалізованих виставках
В Інтернет магазині
Вирощую сам

Показати всі опитування