AGROKRAINA.COM.UA

Успішне господарювання!

Кутовий анонсував програму держпідтримки аграріїв на 1 гектар у 2017 році



Міністр аграрної політики та продовольства України Тарас Кутовий очікує у 2017 році запуску нової програми державної підтримки для учасників сільськогосподарських товаровиробників на 1 гектар.Про це він розповів у своєму інтерв’ю для видання Латифундист.

«Окрім традиційних програм (на компенсацію кредитних ставок, підтримку тваринництва, садівництва), буде запущена зовсім нова – на 1 гектар. Ресурс під цю програму готують депутати у відповідному законопроекті», - розповів Міністр.

За словами Кутового, як буде виглядати ця програма, залежить від того, яку із запропонованих аграрним ринком концепцій – спецрежим для тваринництва, овочівництва, садівництва, знижена відсоткова ставка по ПДВ для продуктів харчування або ж пряма підтримка, окрім закладених у бюджет 5,5 млрд грн – обере Мінфін.

«Джерела наповнення нової програми попередньо розподілені: за експертними оцінками, буде залучено близько 5 млрд грн», - говорить Кутовий, і додає, що Міністр – це лобіст інтересів усієї галузі, однак принцип справедливості ніхто не відміняв.

«У розмові з Прем'єр-Міністром і представниками Мінфіну я постійно наполягаю на запровадженні механізмів, які дозволять стабілізувати ситуацію в ряді галузей агросектора, і забезпечать їх поступове зростання», - відзначає Тарас Кутовий. Мова йде про спецрежим для тваринництва, садівництва, овочівництва, знижена ставка для продуктів харчування.

«Але треба думати, на які групи товарів, грошей на всіх не вистачить», - уточнює Кутовий.

З рештою, за його словами, остаточне рішення щодо оподаткування приймає Верховна Рада. Аграрний комітет може лише рекомендувати Парламенту прийняти ту чи іншу модель оподаткування, але фінальне рішення виносити до зали буде податковий комітет.

 

Як повідомлялось раніше, аграрний комітет Верховної Ради України підтримав внесення змін до Податкового кодексу України у частині збереження спецрежиму ПДВ для виробничих кооперативів.


Комментарі

Ваш комментар

Опитування

Де ви купуєте насіння овочевих культур?

На базарі
В професійному магазині
На спеціалізованих виставках
В Інтернет магазині
Вирощую сам

Показати всі опитування