AGROKRAINA.COM.UA

Успішне господарювання!

Мінагрополітики та зернотрейдери підписали Меморандум щодо прогнозованих обсягів експорту зерна



30 вересня поточного року керівництво Міністерства аграрної політики та продовольства України та представники учасників ринку  - експортерів зерна підписали Додаток до Меморандуму про взаєморозуміння, в якому уточнили основні параметри зернового експорту в 2016/2017 маркетинговому році. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Узгодження обсягів експорту дозволить забезпечити ритмічність поставок та рівномірно розподілити навантаження на інфраструктуру.

За оновленими прогнозами Мінагрополітики, експорт в поточному сезоні може скласти 41 млн тонн проти 39,8 млн тонн, які прогнозувались раніше. В попередньому маркетинговому році на експорт було поставлено 39,42 млн. тонн зернових. Це рекордний показник за всі роки незалежності України, який може бути перевершений за підсумком поточного сезону.

Згідно з підписаним додатком до Меморандуму, очікується що експорт пшениці складе 16,5 млн тонн (продовольчої – 10,1 млн тонн, непродовольчої – 6,4 млн тонн), ячменю –5,6 млн тонн. В частині експорту жита встановлена символічна квота на рівні 1 тис. тонн.

"Загальний обсяг експорту за 2016-2017 маркетинговий рік становитиме, за нашими прогнозами, більше 40 млн тонн. Це абсолютний рекорд", - сказав мінстр агрополітики Тарас Кутовий, підкресливши, не знважаючі на  надвисокі обсяги експорту жодної загрози продовольчій безпеки країни не існує.

З початку поточного маркетингового року на зовнішні ринки уже поставлено 10 млн тонн зерна нового врожаю, що перевищує минулорічний показник на аналогічну дату на 660 тисяч тонн. У серпні поточного року експортовано понад 4 млн тонн, що є  історичним рекордом для цього місяця. 

Довідково

Україна у 2015/2016 МР зібрала один за найбільших за останні роки врожай зернових – більше 60  млн. тонн і побила рекорд з експорту зерна - 39,42 млн. тонн, що на 13% більше, ніж у минулому, 2014/2015 МР, коли з України було експортовано 34,6 млн. тонн зерна.


Комментарі

Ваш комментар

Опитування

Де ви купуєте насіння овочевих культур?

На базарі
В професійному магазині
На спеціалізованих виставках
В Інтернет магазині
Вирощую сам

Показати всі опитування