AGROKRAINA.COM.UA

Успішне господарювання!

Проекти, які фінансуються ЄС, мають бути відправною точкою для регіонального економічного розвитку



26 вересня 2016 року до управління агропромислового розвитку Черкаської облдержадміністрації завітали експерти проекту “Підтримка політики регіонального розвитку в Україні” – Бернар Вендель та Олександр Єфремов з метою надання консультацій у рамках упровадження проекту “Створення регіонального навчально-практичного центру розвитку багатофункціональних кооперативів”, що фінансується Європейським Союзом.

У зустрічі взяли участь Координатор проекту – Ігор Колодка та команда проекту: Валерій Бегменко, Таміла Лепьошкіна, Наталія Ушакова, Ольга Захарченко, Анатолій Рекун та Павло Кузько.

Ігор Колодка розповів про перебіг виконання проекту, зокрема повідомив про те, що завершуються роботи з реконструкції приміщень під розміщення  регіонального навчально-практичного центру розвитку багатофункціональних кооперативів та виконано запланований захід у рамках проекту щодо створення 50 сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів.

Члени команди проекту доповнили інформацію про результати упровадження проекту та мали можливість отримати фахову консультацію від експертів щодо питань фінансування проекту, сталості проекту та можливості залучення фінансових ресурсів від інших донорів.

Експерти наголосили, що проекти, які фінансуються Європейським Союзом мають бути відправною точкою для регіонального економічного розвитку і запропонували  підготовити узагальнені пропозиції щодо можливих проектів, які передбачають упровадження подальших заходів при імовірному отриманні подальшого фінансування.

На завершення зустрічі Бернар Вендель та Олександр Єфремов відвідали територію, на якій завершуються роботи з реконструкції приміщень під розміщення регіонального навчально-практичного центру розвитку багатофункціональних кооперативів по пров. Комунальному, 35.

Оглянувши шеди, під якими розміщено міні-ферми для вирощування кролів, санпропускник та приміщення офісу Центру розвитку, Бернар Вендель, як фахівець з кооперації, надав кілька порад для подальшої ефективної роботи підприємства.

У цілому робочий візит експертів був насиченим і плідним. На завершення було узгоджено дату офіційного відкриття Центру розвитку, на яке будуть запрошені ЗМІ, представники команди грантової підтримки програми, Представництва ЄС, бенефіціар, партнери проекту та інші зацікавлені організації.



Комментарі

Ваш комментар

Опитування

Де ви купуєте насіння овочевих культур?

На базарі
В професійному магазині
На спеціалізованих виставках
В Інтернет магазині
Вирощую сам

Показати всі опитування