AGROKRAINA.COM.UA

Успішне господарювання!

Інвестиції в агропромисловий комплекс України побили рекорд



Загальний обсяг капітальних інвестицій, освоєних у агропродовольчих секторах економіки за перше півріччя 2016 року, досяг рекордного за всю історію незалежної України темпу приросту - 58,6%. Про це повідомляє Державний комітет статистики України.

У першому півріччі загальний обсяг капіталовкладень в аграрні сектори економіки становить 24,1 млрд грн. Це на 8,9 млрд грн перевищило показник відповідного періоду минулого року. За оцінками науковців, понад 96% цих інвестицій були спрямовані у сільське господарство. При цьому у харчовій промисловості всі капіталовкладення були здійснені за рахунок внутрішніх джерел фінансування, тоді як іноземні інвестиції дещо зменшилися.

"Зміна рівня пріоритетності інвестицій у різні види виробництва агропродовольчої продукції відбувається відповідно до циклу Саймона Кузнеця", - пояснює завідувач відділу інвестицій «Інституту аграрної економіки» Микола Кісіль.

За його розрахунками, фаза, сприятлива для виробництва продукції сільського господарства, розпочалася в Україні з 2010 року і триватиме до 2025 року. Потім наступить фаза пріоритетності інвестицій у харчову промисловість.

"Тому в наступні роки інвесторам доцільно оцінювати інвестиційні проекти у сільському господарстві та вкладати кошти в ті з них, що забезпечують прийнятний для них рівень окупності вкладень", - підсумовує Микола Кісіль.


Комментарі

Ваш комментар

Опитування

Де ви купуєте насіння овочевих культур?

На базарі
В професійному магазині
На спеціалізованих виставках
В Інтернет магазині
Вирощую сам

Показати всі опитування