AGROKRAINA.COM.UA

Успішне господарювання!

Мінагрополітики провело селекторну нараду з питань проведення осінньо-польових робіт



Управління агропромислового розвитку облдержадміністрації інформує, що сьогодні, 20 вересня відбулася селекторна нарада Міністерства аграрної політики та продовольства України з питань проведення осінньо-польових робіт.

В селекторній нараді взяли участь: начальник та заступник управління агропромислового розвитку облдержадміністрації, заступник начальника Державної інспекції сільського господарства, начальник управління фітосанітарної безпеки головного управління Держпродспоживслужби у Черкаській області, начальник Черкаського регіонального департаменту ДПЗКУ, начальник відділу по роботі в Черкаській області ПАТ «Аграрного Фонду», директор Черкаської державної сільськогосподарської дослідної станції ННЦ «Інститут землеробства НААН», заступник директора філії Українського інституту, експерт сортів рослин – Черкаського обласного державного центру експертизи сортів рослин (ОДЦЄСР).

Нарада проходила під головуванням першого заступника Міністра Максима Мартинюка, який зазначив, що цьогорічна урожайність окремих сільськогосподарських культур, зокрема пшениці та соняшнику, значно перевищує показники минулих років. Проте, посівні роботи, як і минулого року, проходять в складних погодних умовах. 

Зокрема Максим Петрович прокоментував, що Черкащина займає третє місце по Україні за урожайністю озимої пшениці яка становить 52,9 ц/га (по Україні 43,1 ц/га).

Директор департаменту землеробства та технічної політики в АПК Володимир Топчій підкреслив, що важливо дотримуватися прогнозованих площ посіву озимих культур, які заплановано на площі 7,4 млн. га.

Щодо посівів гречки в Україні, то Володимир Топчій наголосив, що під урожай 2016 року цієї культури було посіяно на 20 тис га більше аніж у минулому році. Уже зібрано 80 відсотків площ посівів гречки, намолочено 156 тис. тонн при урожайності 12,8 ц/га.

Дефіцит вологи в орному шарі ґрунту є основною проблемою для сівби озимих зернових культур на території всієї країни. Цього року важливо провести сівбу в оптимальні строки, які для західних і північних регіонів уже завершуються.

Директор Українського гідрометеорологічного центру МНС України Микола Кульбіда проінформував, що 75-90 відсотків площ, які традиційно засіваються озимими культурами, цього року охоплені посухою.

Починаючи з 19 вересня, на території окремих областей проходять інтенсивні опади, що позитивно вплине на розвиток посівів. Температурний режим помірний для цього періоду.

Перший заступник голови Державної інспекції сільського господарства України Юрій Заставний повідомив, що з 12 вересня цього року прийнято рішення оптимізувати чисельність інспекторів на рівні областей.


Комментарі

Ваш комментар

Опитування

Де ви купуєте насіння овочевих культур?

На базарі
В професійному магазині
На спеціалізованих виставках
В Інтернет магазині
Вирощую сам

Показати всі опитування