З квітня по липень 2016 року фахівці Міністерства аграрної політики та продовольства України спільно з проектом ЄС «Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні» провели в регіонах 24 семінари для підприємств харчової та переробної промисловості на тему: «Нове харчове законодавство. Завдання, відповідальність та нові можливості для операторів ринку. Практичні аспекти впровадження процедур, заснованих на принципах HACCP», про що інформує прес-служба Мінагрополітики.
Близько 1500 фахівців підприємств харчової та переробної промисловості прослухали навчальні семінари на яких були висвітлені питання вимог щодо нового харчового законодавства, ролі та відповідальності операторів ринку; процедур, заснованих на принципах НАССР; послідовність впровадження принципів НАССР; економічний ефект від їх впровадження та інші питання.
Ви можете завантажити матеріали семінарів за посиланнями:
Гармонізація українського законодавства в галузі харчових продуктів із європейськими вимогами
Практичні аспекти впровадження процедур заснованих НАССР
Довідково:
Як повідомлялось раніше, принципи НАССР – це контроль від “лану до столу”, про це наголосила начальник відділу технологій виробництва харчових продуктів Департаменту продовольства Міністерства аграрної політики та продовольства України Валентина Заєць, на семінарі 11 травня 2016 року в місті Черкаси.
НАССР (англ. Hazard Analysis and Critical Control Point) — система аналізу ризиків, небезпечних чинників і контролю критичних точок. Система НАССР є науково обґрунтованою, що дозволяє гарантувати виробництво безпечної продукції шляхом ідентифікації й контролю небезпечних чинників.
Ваш комментар |
Де ви купуєте насіння овочевих культур?