AGROKRAINA.COM.UA

Успішне господарювання!

Як впровадити процедури, засновані на принципах HACCP? (Довідки)



З квітня по липень 2016 року фахівці Міністерства аграрної політики та продовольства України спільно з проектом ЄС «Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні»  провели в регіонах 24 семінари для підприємств харчової та переробної промисловості на тему: «Нове харчове законодавство. Завдання, відповідальність та нові можливості для операторів ринку. Практичні аспекти впровадження процедур, заснованих на принципах HACCP», про що інформує прес-служба Мінагрополітики.

Близько 1500 фахівців підприємств харчової та переробної промисловості прослухали навчальні семінари на яких були висвітлені питання вимог щодо нового харчового законодавства, ролі та відповідальності операторів ринку; процедур, заснованих на принципах НАССР; послідовність впровадження принципів НАССР; економічний ефект від їх впровадження та інші питання.

 

Ви можете завантажити матеріали семінарів за посиланнями:

Гармонізація українського законодавства в галузі харчових продуктів із європейськими вимогами

Практичні аспекти впровадження процедур заснованих НАССР

                                  

Довідково:

Як повідомлялось раніше, принципи НАССР – це контроль від “лану до столу”, про це наголосила начальник відділу технологій виробництва харчових продуктів Департаменту продовольства Міністерства аграрної політики та продовольства України Валентина Заєць, на семінарі 11 травня 2016 року в місті Черкаси.

 

НАССР (англ. Hazard Analysis and Critical Control Point) — система аналізу ризиків, небезпечних чинників і контролю критичних точок. Система НАССР є науково обґрунтованою, що дозволяє гарантувати виробництво безпечної продукції шляхом ідентифікації й контролю небезпечних чинників.

 

 


Комментарі

Ваш комментар

Опитування

Де ви купуєте насіння овочевих культур?

На базарі
В професійному магазині
На спеціалізованих виставках
В Інтернет магазині
Вирощую сам

Показати всі опитування