AGROKRAINA.COM.UA

Успішне господарювання!

IV Голландський день молока пройшов на Маньківщині



6 вересня 2016 року відбувся знаковий захід у сфері молочного тваринництва – ІV Голландський день молока. Четвертий рік поспіль гостей приймав власник ТОВ «Кищенці» (с. Добра) голландець Кейс Хусінга, який вже чотирнадцять років розбудовує молочний бізнес в Україні.

Подія пройшла на території спортивно-оздоровчого комплексу «Заріччя» в смт Маньківка Черкаської області.

Організаторами заходу, який у цьому році відвідали понад 300 учасників, виступили Асоціація виробників молока (АВМ), Всеукраїнська Аграрна Рада (ВАР), Голландсько-Український Молочний Центр та компанія «Дикун» за підтримки Посольства Королівства Нідерландів в Україні.

Гостей привітали радник з питань сільського господарства Посольства Нідерландів Каролін Спаанс, директор Департаменту тваринництва Мініністерства аграрної політики та продовольства України Микола Кваша та голова Всеукраїнської аграрної ради Андрій Дикун.

“Нині в Україні близько ста підприємств реконструюють та будують молочні ферми загалом на 15−16 тис. голів ВРХ. З одного боку, це небагато, але враховуючи економічну ситуацію і ризики, це певний прогрес. Це саме ті ферми, які в майбутньому даватимуть якісну продукцію, яка буде конкурентоспроможною на українському ринку”, — зазначив Микола Кваша.

Після офіційної частини заходу зі своїми доповідями виступили українські та голландські експерти галузі, які розповідали про підходи управління молочною фермою, комфорт та здоров’я корів з метою підвищення якості молока та молочної продуктивності. Важливими темами теоретичної частини були заходи боротьби з нодулярним дерматитом ВРХ та започаткований проект «Голландсько-український молочний центр».

Міжнародна група компаній Feedlance, що спеціалізується на виробництві високотехнологічних кормових добавок, постійно бере участь у Голландському дні молока. На стенді компанії гості мали змогу познайомитися з сучасними програмами годівлі ВРХ, які підвищують ефективність та гарантують максимальний результат при їх використанні.

Також відвідувачам було презентовані сучасні лінійки престартерів та ЗЦМ, що створені відповідно до новітніх голландських розробок провідного аграрного вузу Wageningen та дослідницької експериментальної ферми Shothоst.

Для багатьох представників фермерських господарств досить цікаво було безпосередньо поспілкуватися з CEO Feedlance BV Пітером ван Дореном.

«Сьогодні в Україні спостерігається різке зниження виробництва молочної продукції, - зазначив Пітер ван Дорен. - За даними ФАО, в серпні зафіксовано рекордно низький індекс молочної прибутковості: він нижчий за минулорічний на 7,7 %, і на третину нижче, ніж в середньому за останні п'ять років. У складному становищі і приватні домогосподарства. Частка молока, зібраного на переробку від населення, впала, за останні 7 місяців до 30%, хоча ще на початку 2016 вона досягала 38%. Як бачимо, ситуація складна. Отож дуже важливим для українських господарств на сьогоднішній день є підвищення ефективності молочного виробництва, передусім - через застосування інноваційних рішень в галузі годівлі. Саме це і є головним завданням FeedLanсe – працювати над удосконаленням кормових технологій, постійно розробляючи нові продукти для підвищення ефективності молочного виробництва. І такі події, як Голландський день молока, є гарною нагодою представити передовим господарствам свої розробки, передати європейський досвід для успішного розвитку молочної галузі в Україні».

Спільно з компанією Feedlance в Голландському дні молока взяла участь всесвітньо відома лабораторія досліджень кормів BLGG AgroХpertus. Щороку компанія проводить аналіз понад 5000 зразків для сотень провідних господарств, і це тільки в Україні! Відвідувачі події отримали відповіді від спеціалістів компанії на нагальні запитання щодо методів дослідження зразків, показників, за якими здійснюється дослідження та контролю якості.

Насичена програма заходів в рамках проведення Голландського дня молока не залишила байдужим жодного відвідувача. Провідні спеціалісти молочної галузі виступили з доповідями на актуальні теми.

На завершення гостям представли віртуальну екскурсію по господарству ТОВ «Кищенці». Кейс Хусінга розповів про досвід роботи в Україні, а голландські експерти провели для українських фермерів свої майстер-класи.

 

 


Комментарі

Ваш комментар

Опитування

Де ви купуєте насіння овочевих культур?

На базарі
В професійному магазині
На спеціалізованих виставках
В Інтернет магазині
Вирощую сам

Показати всі опитування