AGROKRAINA.COM.UA

Успішне господарювання!

Українські та молдавські садівники підписали меморандум про співпрацю в галузі промислового горіхового садівництва



Асоціація «Укрсадпром»  та Асоціація «Союз виробників горіхоплідних культур» (Республіка Молдова) заключили меморандум про співпрацю, спрямований на досягнення спільних цілей з розвитку  промислового горіхового садівництва:  розробку та впровадження нових сортів та нових технологій  вирощування  горіхоплідних культур.

Сторони мають намір сприяти залученню в галузь інвестицій і сподіваються, що такі дії приведуть до  збільшення  виробництва  сортових горіхів, а також до зростання експорту цієї продукції.

– Зроблено важливий для наших країн крок, – сказав  Олег Тирсине, Президент Асоціації «Союз виробників горіхоплідних культур». – Ми маємо  великі практичні навички промислового горіхівництва, які набули на протязі останніх  10 років, з моменту створення нашої Асоціації. В той же час ми відзначаємо  позитивний досвід, який є у українських садівників. Дуже важливо обмінюватися знаннями. Співробітництво наших сторін має великий потенціал у майбутньому.

Згідно з меморандумом молдавська сторона взяла на себе зобов’язання щодо створення науково-дослідної сортовипробної ділянки по вивченню нових інтенсивних сортів з метою їх подальшого внесення до Державного  реєстру сортів рослин, придатних для поширення в Україні.

Голова Асоціації «Укрсадпром» Дмитро Крошка  зазначив:

– На разі недостатній контроль за поширенням сортів є  однією з хронічних галузевих  проблем. Ми приділяємо велике значення правовому регулюванню рослинництва та захисту прав інтелектуальної власності на сорти, тому вважаємо, що одним з головних позитивних моментів від підписання меморандуму має стати впровадження в дію ефективних механізмів контролю за поширенням сортів в Україні

 

Меморандум про співпрацю між Асоціацією  «Укрсадпром»  та Асоціацією  «Союз виробників горіхоплідних культур»  був підписаний під час міжнародної  конференції «Перспективи та шляхи розвитку промислового горіхівництва в Україні», що проходила на базі Уманського Національного університету садівництва та завершила свою роботу 26 серпня.


Комментарі

Ваш комментар

Опитування

Де ви купуєте насіння овочевих культур?

На базарі
В професійному магазині
На спеціалізованих виставках
В Інтернет магазині
Вирощую сам

Показати всі опитування