AGROKRAINA.COM.UA

Успішне господарювання!

27 серпня на Житомирщині відбудеться Всеукраїнський фестиваль льону



27 серпня відбудеться Всеукраїнський фестиваль льону, який пройде в с. Стремигород Коростенського району Житомирської області. Під час фестивалю відбудеться науковий форум, у ході якого обговорять проблеми та перспективи розвитку галузі льонарства.

Масштабний захід покликаний привернути увагу до української культури.

На заході запланована присутність голів обласних адміністрацій, представників від Міністерства аграрної політики та продовольства України, депутатів Верховної Ради України, аграріїв з різних куточків України, .

Ірина Костюшко (ідеолог фестивалю), яка опікується відродженням сіл та поверненням на Полісся традиції вирощувати льон, переконана:

- Льон має великий потенціал: він може бути гідною альтернативою соняшнику та ріпаку, добрим попередником для озимих та ярих культур. Льон також використовують у автомобільній, суднобудівній, медичній галузях. Весь світ вже зрозумів цінність цієї культури. А для Полісся ця культура взагалі є нішевою, і прикро, що забутою.

На фестиваль запрошені виробники льону, з якими представники аграрного сектору та агрохолдингів зможуть неформально поспілкуватися під час фестивалю.

Також працюватиме ярмарок, де будуть представлені вироби провідних майстрів народного мистецтва і художніх промислів, товари з льону, художня вишивка.

 

Програмою передбачено майстер-класи та приготування страв із льону та олії. Показ одягу відомої української дизайнерки, виступи козаків з острову Хортиця та виконання складних каскадерських трюків від колективу «Княжа конюшня».

Для дітей працюватиме міні-зоопарк та майстри будуть робити аквагрим.

Гостям, які матимуть будь-який атрибут з льону, в подарунок — портрет.

 

Фестиваль розпочнеться театралізованим дійством об 11:00 годині.

 

Додаткову інформацію можливо дізнатись за телефоном (068) 598-06-02 (Костюшко Ірина Вікторівна) або у соціальній мережі FACEBOOK Всеукраїнський фестиваль льону

 

10 причин відвідати фестиваль: 

1.Фестиваль льону – це родинне свято: феєричні показові виступи на конях, театралізоване дійство, енергійна музика від сучасних українських гуртів. Для дітлахів працюватиме майданчик з яскравими аніматорами, аквагрим та конкурси.

2. Ярмарок майстрів. Буде представлено вироби з льону, продукцію майстрів народної творчості.

3. Музей вишивки із унікальним Кобзарем з льону. Для інтелектуалів працюватиме виставка унікальних виробів з льону, вишивка та книгарня.

4. Традиційна кухня з льону. Унікальними, корисними та смачними стравами пригощатимуть знавці куховарської справи.

5. Майстер-класи. Як змайструвати ляльку-мотанку, як сплести унікальний виріб з соломи чи бісеру? Усьому цьому навчать талановиті майстри сьогодення.

6. Дефіле моделей у одязі з льону. Відома дизайнерка Оксана Полонець продемонструє свою колекцію лляного одягу, який вже оцінили у Європі.

7.Гала-концерт за участю відомих гуртів. На сцені виступлять фольклорні та театральні колективи, відомі українські гурти - Los Colorados і «ТаРута».

8. Шоу від січових козаків та колективу «Княжа конюшня». Творчі та обдаровані, вони здивують трюками, завзяттям і майстерністю вправної їзди верхи. У програмі відтворять історичні епізоди нашої країни;

9. Шкільний ярмарок.

10. На фестивалі відбудеться науковий форум для аграріїв. Запрошено близько трьох тисяч аграріїв із різних областей України. Це – додаткова можливість поспілкуватись та спланувати варіанти співпраці.

 

Детальна програма Фестивалю:

Житомир.info: Ірина Костюшко запрошує на Всеукраїнський фестиваль льону 27 серпня

Житомир.info: Ірина Костюшко запрошує на Всеукраїнський фестиваль льону 27 серпня


Комментарі

Ваш комментар

Опитування

Де ви купуєте насіння овочевих культур?

На базарі
В професійному магазині
На спеціалізованих виставках
В Інтернет магазині
Вирощую сам

Показати всі опитування