AGROKRAINA.COM.UA

Успішне господарювання!

В с. Васютинці відбулося



    4 серпня 2016 року у СТОВ «Дніпро» с. Васютинці Чорнобаївського району відбулася Виставка-демонстрація «День поля» по овочевих культурах. Напередодні, над полями господарів пройшов  дощ але це не завадило проведенню данного  заходу.
     Гостей зустрічали інформаційні павільйони, представники відомих іноземних компаній таких як ТОВ «Сингента», ТОВ «Семенс», ТОВ «Баєр», ТОВ «Адама» та інші.

 «День поля» відкрив вступним вітальним словом  керівник корпорації СТОВ «Дніпро» Петро Душейко. Він розповів про виробничі потужності підприємства та про економічні здобутки. Петро Григорович наголосив на тому, що підприємство не лише досягло значних результатів у виробництві, а також суттєво допомагає у вирішенні соціальних питань в населених пунктах, де орендуються землі та побажав всім плідної роботи і економічного розвитку Україні в цей не легкий для країни час.  
     В заході взяли участь начальник Управління агропромислового розвитку Черкаської облдержадміністрації Ігор Колодка, начальники управлінь агропромислового розвитку Чорнобаївського, Драбівського, Золотоніського,  Кам’янського, та Городищенського районів.
На даний захід також  завітала  Владислава Рутицька радник Міністра аграрної політики та продовольства України.
   У своєму виступі директор Департаменту агропромислового розвитку Черкаської облдержадміністрації Ігор Колодка поінформував, що в області в 2016 році під овочевими культурами знаходиться 21 тис. га площ. На Черкащині налічується більше 50 сільгосптоваровиробників, які займаються вирощуванням овочевих культур, але СТОВ «Дніпро» займає майже 30 відсотків всієї виробленої овочевої продукції в області.
   Про нові перспективні  сорти відомих брендових іноземних фірм та технологію вирощування, розповів Андрій Душейко, науковий консультант з агровиробництва СТОВ «Дніпро». Він  наголосив, що для того, щоб  отримувати  високі врожаї і мати якісну продукцію, першочергово  необхідно застосовувати сучасні новітні технології.
   Саме дані технології, нові сорти та гібриди, сучасні пестициди побачили на практиці учасники виставки. Під час проведення «Дня поля» були показані нові гібриди: капусти (105), помідорів (67), столових буряків (11), перцю (28), баклажанів (7), огірків (17), динь (4), кабачків (10), кавунів (14), цибулі (23),цукрової кукурудзи (7), моркви (32), картоплі (32), та інших культур.  
    Підводячи підсумки, можна із впевненістю сказати, що даний захід мав виключно позитивний результат, адже він зібрав більше сотні відвідувачів, і не лише місцевих. Багато  приїхало фахівців та спеціалістів і з інших областей України.  
   Тому, можна з впевненістю сказати,  що на Черкащині багато  аграріїв, які застосовують новітні технології, досягають вагомих  результатів та отримують високі  врожаї  сільськогосподарських культур.

 

 

 

 


Комментарі

Ваш комментар

Опитування

Де ви купуєте насіння овочевих культур?

На базарі
В професійному магазині
На спеціалізованих виставках
В Інтернет магазині
Вирощую сам

Показати всі опитування