AGROKRAINA.COM.UA

Успішне господарювання!

ПАТ "Аграрний фонд" та ПАТ Банк "Український капітал" розпочинають спільну програму фінансування виробників сільгосппродукції продукції



Відповідне рішення було прийнято на основі меморандуму, укладеного між ПАТ «Аграрний фонд» та ПАТ «Банк «Український капітал» в березні 2016 року.

Як зазначив голова правління ПАТ «Аграрний фонд» Андрій Радченко, основна мета спільної програми фінансування - допомога агровиробникам, створення сприятливих умов для розвитку сільського господарства в Україні, збільшення обсягів підтримки малих та середніх сільгосптоваровиробників з обсягом чистого доходу (виручки) за останній рік до 10 млн грн.

«Спільна програма фінансування, яку ми розпочинаємо з Банком «Український капітал», для Аграрного фонду є пілотним проектом. Наразі програма готується до осінньої посівної озимих культур, і ми сподіваємось, що вже цієї осені зможемо її цілком налаштувати під потреби клієнтів», - зазначив Андрій Радченко.

Загальний обсяг залучення фінансових ресурсів планується на рівні 400 млн грн. протягом 2016-2017 маркетингового року. Частка ПАТ «Банк «Український капітал» має скласти 100-200 млн грн. Решта коштів буде надана ПАТ «Аграрний фонд».

Орієнтовна вартість користування фінансовими ресурсами для сільгоспвиробників у національній валюті складе 12% річних.

Планується, що кредитування буде надаватись для покриття витрат, пов'язаних із закупівлею паливно-мастильних матеріалів, насіння, добрив, засобів захисту рослин, запасних частин для ремонту сільськогосподарської і зрошувальної техніки та обладнання, оплати послуг, пов'язаних з виконанням ремонтних робіт сільськогосподарської і зрошувальної техніки, робіт (послуг) з підготовки та обробки ґрунту, посіву, захисту рослин від хвороб і шкідників, внесення добрив та підживлення, збирання врожаю тощо.

Реалізація даної програми стала можлива після того, як з метою можливої співпраці був проведений аудит діяльності ПАТ «Банк «Український капітал» та голова правління ПАТ «Аграрний фонд» Андрій Радченко увійшов до складу наглядової ради банку.

В разі успішної реалізації програми планується залучення до проекту великих державних банків, таких як, АБ «Укргазбанк», АТ «Ощадбанк» та АТ «Укрексімбанк».


Комментарі

Ваш комментар

Опитування

Де ви купуєте насіння овочевих культур?

На базарі
В професійному магазині
На спеціалізованих виставках
В Інтернет магазині
Вирощую сам

Показати всі опитування