AGROKRAINA.COM.UA

Успішне господарювання!

Нові кооперативи отримали допомогу від ЄС



Сьогодні координатором проекту “Створення регіонального навчально-практичного центру розвитку багатофункціональних кооперативів”(що фінансується Європейськім Союзом), начальником управління агропромислового розвитку облдержадміністрації Ігорем Колодкою було урочисто передано обладнання для сушіння фруктів 3-м новоствореним сільськогосподарським кооперативам.

Підписання договорів про передачу обладнання в користування та його надання відбулось у приміщенні інформаційно-аналітичного центру управління агропромислового розвитку облдержадміністрації.

У заході прийняли участь: представник партнеру Проекту - перший заступник голови Черкаської обласної ради Валентин Тарасенко; команда проекту -  керівник проекту Валерій Бегменко, координатор заходів проекту Таміла Лепьошкіна, інші члени команди; працівники Управління агропромислового розвитку облдержадміністрації.

“До цього часу в області конкретної підтримки кооперативам, що створювались, на жаль не було. Лише завдяки реалізації цього Проекту новостворені кооперативи і їх ініціатори отримали реальну допомогу починаючи від проведення безкоштовних навчальних тренінгів й аж до надання конкретної матеріально-технічної допомоги”, - зазначив Ігор Колодка на початку заходу.

Фруктові сушарки отримали голови новостворених СОКів – “Нова кооп” (с. Івківці Чигиринський район), “Суховій” (с. Шубині стави Лисянський район) та “Красногірський” (с. Антипівка Золотоніський район).

Члени вищезазначених кооперативів, відповідно до умов Проекту, пройшли навчання, розробили і затвердили Статут кооперативу та розробили бізнес-план своєї діяльності, а також зареєстрували свою організацію відповідно до чинного законодавства.

Вітаючи членів нових кооперативів, Валентин Тарасенко підкреслив, що завданням влади є підтримка активних жителів у районах та селах Черкащини, які виявляють готовність працювати та виробляти якісну продукцію, а також залучати необхідні для розвитку інвестиції.

“Сьогодні ми з вами переконалися, що разом вирішувати спільні проблемні питання простіше й набагато ефективніше. Обласна рада, як партнер цього Проекту, й надалі зобов’язується підтримувати реалізацію передбачених заходів, в тому числі – фінансовою участю. Вірю, що наша спільна справа матиме успіх і подальшу перспективу для розвитку сільських територій”, – підкреслив Валентин Петрович.

На останок, представники Проекту побажали новим кооперативам плідної праці, розвитку та процвітання.


Комментарі

Ваш комментар

Опитування

Де ви купуєте насіння овочевих культур?

На базарі
В професійному магазині
На спеціалізованих виставках
В Інтернет магазині
Вирощую сам

Показати всі опитування