AGROKRAINA.COM.UA

Успішне господарювання!

Сільське господарство є локомотивом української економіки



Про це зазначив Міністр аграрної політики та продовольства України Тарас Кутовий під час виступу на міжнародній конференції  "Сільські території  в умовах децентралізації: стан, можливості та перспективи", про що інформує прес-служба відомства.

При цьому сьогодні основну частину сільгоспвиробників складають фермери. Зважаючи на це, розвиток села стає важливою умовою для подальшого розвитку всього агросектору.

«Перед нами стоїть пріоритетне завдання – розвиток сільських територій та відродження села. Для цього потрібно, в першу чергу, застосувати територіально-орієнтований підхід до управління розвитком сільських територій, концентрувати зусилля на залученні інвестицій, сприяти розвитку кооперативних моделей та інших ефективних форм організації виробництва, а також проводити з фермерами роз’яснювальну роботу та надавати організаційну підтримку у створенні кооперативів», - наголосив очільник відомства.

Тарас Кутовий підкреслив, що головні завдання з розвитку сільської місцевості окреслені у Державній стратегії регіонального розвитку на період до 2020 року.

«Вважаю, що розвиток села має ґрунтуватися  також на  покращенні сільської освіти та розвитку інфраструктури. А держава та органи місцевого самоврядування повинні будь-яким чином сприяти цим процесам», - додав Міністр.
 

Довідково:
14 квітня 2016 року Верховна Рада
затвердила новий склад уряду Володимира Гройсмана.
Міністром аграрної політики та продовольства став депутат від фракції "Блок Петра Порошенка", голова комітету парламенту з питань аграрної політики та земельних відносин Тарас Кутовий.


Комментарі

Ваш комментар

Опитування

Де ви купуєте насіння овочевих культур?

На базарі
В професійному магазині
На спеціалізованих виставках
В Інтернет магазині
Вирощую сам

Показати всі опитування