AGROKRAINA.COM.UA

Успішне господарювання!

Управління відвідали експерти Європейського Союзу



Сьогодні в Управлінні агропромислового розвитку обласної державної адміністрації перебували з візитом старший експерт з моніторингу проекту Європейського Союзу “Підтримка політики регіонального розвитку в Україні” Олег Кирієнко та старший експерт проекту Європейського Союзу “Підтримка політики регіонального розвитку в Україні” Георгій Баранець.

В робочій зустрічі  прийняли участь – координатор Проекту ЄС Створення Центру розвитку багатофункціональних кооперативів, начальник управління агропромислового розвитку облдержадміністрації Ігор Колодка, команда проекту - Валерій Бегменко, Таміла Лепьошкіна, Анатолій Рекун, Наталя Ушакова, Ольга Захарченко та Віталій Полях.

Основна мета візиту – це моніторинг упровадження проекту та надання методичної допомоги.

За час спілкування учасниками заходу було обговорено багато питань, що безпосередньо стосуються проекту.

Експерти проекту ЄС надали змістовні консультації та поради, а на прикінці зустрічі висловили свою подяку координатору проекту Ігорю Колодці та всій команді проекту ЄС Створення Центру розвитку багатофункціональних кооперативів.

 

Довідково:

Управління агропромислового розвитку Черкаської обласної державної адміністрації упроваджує проект “Створення регіонального навчально-практичного центру розвитку багатофункціональних кооперативів”, який фінансує Європейський Союз у рамках програми ЄС “Підтримка політики регіонального розвитку в Україні”.

Вартість проекту – 617 137,30 євро. Внесок ЄС – 79,97% від загальної вартості проекту складає 491 925,30 євро. Співфінансування від Черкаської обласної ради (за рахунок коштів місцевих бюджетів) – близько 20 % та складає 123 212,0 євро.

Партнери проекту – Черкаська обласна рада та Ресурсний центр “АНГО”.

Проектом передбачено створення комунального підприємства “Регіональний навчально-практичний центр розвитку багатофункціональних кооперативів” (далі – Центр розвитку). Першочерговою ціллю Центру розвитку буде розведення племінного поголів’я кролів з послідуючою передачею сільськогосподарським обслуговуючим кооперативам з метою поширення в області кооперативного руху та збільшення  робочих місць на селі.

У Центрі розвитку новостворені та діючі кооперативи будуть  отримувати юридичний, ветеринарний, зоотехнічний, бухгалтерський, управлінський та інший  супровід своєї господарської діяльності.

Окрім розвитку кролівництва підтримуються також й інші напрямки діяльності кооперативів.

У результаті реалізації Проекту планується створити щонайменше 50 нових сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів, залучити близько 1000 громадян до господарської діяльності та працевлаштувати біля 300 осіб на селі. Кооперативи отримають матеріально-технічну підтримку через передачу в користування спеціального обладнання та матеріалів.

На даний час, процес формування сільськогосподарських кооперативів у самому розпалі. На Черкащині проходять процес реєстрації 23 кооперативи з кролівництва та сушіння фруктів.
 


Комментарі

Ваш комментар

Опитування

Де ви купуєте насіння овочевих культур?

На базарі
В професійному магазині
На спеціалізованих виставках
В Інтернет магазині
Вирощую сам

Показати всі опитування