AGROKRAINA.COM.UA

Успішне господарювання!

ФГ “Престиж Агро-Люкс” та Agroprosperis Bank уклали 2-гу фінансову розписку на 1,1 млн. гривень



Фермерське господарство “Престиж Агро-Люкс” (смт Лисянка) та Agroprosperis Bank, який входить у групу Agroprosperis (м. Вінниця) уклали другу фінансову розписку в поточному році. Про це Управління проінформував координатор в Черкаській області Проекту Аграрні Розписки в Україні (за підтримки IFC) Ігор Дудка.

Фінансова розписка була укладена на суму 1,1 млн. гривень під заставу цьогорічного врожаю кукурудзи.

Як повідомлялось раніше, 18 березня 2016 року фермерське господарство “Престиж Агро-Люкс” (смт Лисянка) та Agroprosperis Bank, який входить у групу Agroprosperis (м. Вінниця) уклали першу в Черкаській області фінансову аграрну розписку на 2,2 млн. гривень.

 

Довідково:

Пілотний проект з впровадження аграрних розписок стартував на Полтавщині у 2014 році за підтримки Світового банку та SECO. У вересні 2015 року проект з аграрних розписок стартував ще в трьох областях України: Вінницькій, Харківській та Черкаській.

Першу товарну аграрну розписку на Черкащині оформили в жовтні 2015 року ТОВ «Сінгента» та СТОВ «АгроКо» (Чорнобаївський район) під заставу 5-ти тисяч тонн кукурудзи врожаю 2016 року.

Група “Агропросперіс” – один з найбільших виробників і експортерів сільськогосподарських культур в Україні. Компанія надає повний комплекс товарів і послуг з вирощування зерна експортної якості, фінансування та експертного супроводу його виробництва, зберігання та продажу врожаїв на світові ринки.

На сьогоднішній день, в Черкаській області вже діє 5 аграрних розписки – 1 товарна та 4 фінансові. Загальна сума зобов’язань по всім розпискам складає майже 20 млн. гривень.


Комментарі

Ваш комментар

Опитування

Де ви купуєте насіння овочевих культур?

На базарі
В професійному магазині
На спеціалізованих виставках
В Інтернет магазині
Вирощую сам

Показати всі опитування