В Міністерстві аграрної політики та продовольства України відбулось засідання Конкурсної комісії з визначення на конкурсних засадах обсягів виробництва цукру квоти «А» на 2016/2017 маркетинговий рік між цукровими заводами. Про це повідомляє прес-служба відомства.
Колегіальним рішенням на підставі поданих суб’єктами господарювання до Мінагрополітики даних, зокрема, інформації про забезпеченість цукровою сировиною (цукровими буряками, відповідними площами посіву, насіннєвим матеріалом) та техніко-економічних показників роботи, визначена Урядом квота на виробництво та поставку цукру в період з 01.09.2016 до 01.09.2017 в обсязі 1 670 тис. тонн була розподілена між 44 цукровими заводами.
Також Конкурсною комісією було затверджено перерозподіл обсягів виробництва та поставки цукру квоти «А» на внутрішній ринок між цукровими заводами на період з 01.09.2015 до 01.09.2016 виходячи з інформації, наданої до Мінагрополітики суб’єктами господарювання, щодо обсягів фактичного виробництва цукру у 2015/2016 маркетинговому році та залишків цукру станом на 1 вересня 2015 року.
Зазначені рішення Конкурсної комісії найближчим часом будуть затверджені наказом Мінагрополітики відповідно до чинного законодавства.
До складу конкурсної комісії, що затверджений наказом Мінагрополітики від 20.02.2013 № 111 (зі змінами), входить 6 представників Мінагрополітики, 5 представників Асоціації «Національна асоціація цукровиків України» та 3 представники профільних наукових установ (ННЦ «Інститут аграрної економіки», Інститут продовольчих ресурсів НААН України, ДНУ «Український науково-дослідний інститут цукрової промисловості»)
Довідково:
Постановою КМУ від 20.01.2016 р. № 23 затверджено квоту на виробництво та поставку цукру на період з 01.09.2016 до 01.09.2017 в обсязі 1670 тис. тонн.
Заявку на участь в конкурсі з розподілу квоти «А» на 2016/2017 маркетинговий рік подали 44 цукрових заводи.
Квота “А” — максимальна кількість цукру для поставки на внутрішній ринок з 1 вересня поточного року до 1 вересня наступного року (маркетинговий рік) для задоволення внутрішніх потреб.
В Черкаській області у 2015 році вироблено 35,5 тис. тонн цукру, що на 62,9 відсотка менше проти 2014 року.
Переробкою цукрових буряків займався лише ТОВ “Панда” Селищанський цукровий завод” (с. Селище, Корсунь-Шевченковский район).
На Черкащині в поточному році планується виробити 48 тис. тонн цукру.
Ваш комментар |
Де ви купуєте насіння овочевих культур?