AGROKRAINA.COM.UA

Успішне господарювання!

Держпродспоживслужба з 6 квітня офіційно розпочала роботу, проте регіональна мережа запрацює з 20 квітня



Про це йде мова у повідомленнях Мінагрополітики та Держпродспоживслужби.

Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів (Держпродспоживслужба) офіційно розпочинає роботу і приступає до виконання функцій, покладених на неї урядовою постановою № 667 від 2 вересня 2015 року «Про затвердження Положення про Державну службу України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів».

Старт роботі Держпродспоживслужби дає розпорядження «Питання Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів», яке Кабінет Міністрів прийняв 6 квітня 2016 року.

Як пояснив Міністр аграрної політики та продовольства Олексій Павленко, Уряд погодився з пропозицією Мінагрополітики щодо можливості забезпечення здійснення покладених на Держпродспоживслужбу функцій і повноважень Державної ветеринарної та фітосанітарної служби, Державної інспекції з питань захисту прав споживачів, Державної санітарно-епідеміологічної служби, що припиняються, а також функцій: із здійснення державного контролю за дотриманням вимог щодо формування, встановлення та застосування державних регульованих цін; здійснення державного нагляду у сфері туризму та курортів; із захисту прав споживачів виробів з дорогоцінних металів і дорогоцінного каміння; державного нагляду (контролю) у сферах охорони прав на сорти рослин, насінництва та розсадництва.

За словами Міністра, Служба завершила всі необхідні заходи, пов'язані з державною реєстрацією, затвердженням положення, структури, штатного розпису апарату та кошторису. Відповідно до законодавства набрано 30% штату, і зараз призначення працівників триває.

Він додав, що станом на сьогодні всі територіальні органи Держпродспоживслужби завершили процедуру державної реєстрації. Відповідно, у цих терорганах призначені виконуючі обов’язки керівника. Для того, аби призначити керівників на постійній основі, оголошуватимуться конкурси.

«Сьогодні нарешті можна констатувати, що процес створення Держпродспоживслужби завершився. Ми пройшли довгий і дуже непростий шлях, але Служба запрацювала», - наголосив Міністр аграрної політики та продовольства Олексій Павленко. 

 

Разом з тим, до 20 квітня 2016 року запрацює регіональна мережа Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, повідомив Голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа.

На даний момент, зазначив він, рішення Кабінету Міністрів про початок роботи Служби дозволяє запустити центральний апарат, а реорганізація територіальних органів ще триває: «Територіальні органи поки залишаються в тій формі, в якій організовувалися і ліквідовувалися. Ми плануємо до 20 квітня сформувати їх повністю. Таким чином мережа запрацює».

Крім того, Володимир Лапа зазначив, що поки що не визначився із кандидатурами двох свої заступників. «Перший заступник відповідатиме за сферу харчової безпеки і санітарії, другий — за економічний блок», - наголосив Голова Держпродспоживслужби та додав, що остаточне рішення по призначення заступників прийматиме Уряд.

 

Довідково

Держпродспоживслужба утворена відповідно до постанови КМУ від 10 вересня 2014 року № 442 «Про оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади».

Постановою КМУ від 02 вересня 2015 року № 667 затверджено Положення про Держпродспоживслужбу. Територіальні органи Держпродспоживслужби утворені постановою Кабінету Міністрів України від 16 грудня 2015 року № 1092.

З метою забезпечення фінансування Держпродспоживслужби прийнято розпорядження КМУ від 27 січня 2016 року № 76-р. Затверджено структуру апарату Держпродспоживслужби та погоджено її з Міністром аграрної політики та продовольства України. Штатний розпис та кошторис апарату Держпродспоживслужби затверджено за погодженням з Мінфіном.

Головою Держпродспоживслужби 24 лютого 2016 року призначено Володимира Лапу.

 


Комментарі

Ваш комментар

Опитування

Де ви купуєте насіння овочевих культур?

На базарі
В професійному магазині
На спеціалізованих виставках
В Інтернет магазині
Вирощую сам

Показати всі опитування