AGROKRAINA.COM.UA

Успішне господарювання!

Уманський НУС – лідер з підготовки фахівців для аграрного сектору



Про це повідомляється у спеціальному випуску всеукраїнського видання “Гроші”, журналісти якого склали цьогорічний “Зарплатний рейтинг вузів – 2016”.

Фахівці потрібні у всіх сферах і галузях. Особливо в тих, які відповідають за життєдіяльність нашої економіки – сільському господарстві, промисловості, будівництві, IT-секторі.

Згідно із згаданим рейтингом вищих аграрних навчальних закладів, Уманський національний університет садівництва, готуючи фахівців для аграрної сфери економіки посів серед усіх вищих навчальних закладів України 2-е місце, розділивши його з КНУ імені Тараса Шевченка

 

Більш докладно з рейтингами можливо ознайомитись за посиланням: “Зарплатний рейтинг вузів – 2016”

 

Довідково:

Уманський національний університет садівництва розпочав свою історію з 1844 року, коли було засновано Головне училище садівництва.

За тривалий період свого історичного розвитку навчальний заклад неодноразово реорганізовувався, а згідно з Указом Президента України від 28 грудня 2009 року № 1111/2009  йому наданий статус національного і перейменовано в Уманський національний університет садівництва.

Університет має у своєму складі розширену систему структурних підрозділів, які забезпечують навчально-виховну роботу: сім відокремлених структурних підрозділів – Агротехнічний коледж, Ананьївський аграрно-економічний коледж, Городищенський коледж, Тальнівський будівельно-економічний коледж, Тальянківський агротехнічний коледж, Чигиринський економіко-правовий коледж, Шевченківський коледж; шість факультетів (агрономії; плодоовочівництва, екології та захисту рослин; економіки та підприємництва; менеджменту; інженерно-технологічний; лісового і садово-паркового господарства); НКЦ "Інститут післядипломної освіти та дорадництва"; навчально-науково-виробничий комплекс.

Нині на шести факультетах університету за 15 напрямами та 19 спеціальностями навчається майже 5 тисяч студентів, навчальний процес на 29 кафедрах забезпечують 347 науково-педагогічних працівників, серед яких 36 докторів наук, 37 професорів, 232 кандидати наук, доценти.

В університеті успішно функціонують аспірантура з 18 та докторантура із 7 спеціальностей, три спеціалізовані вчені ради із захисту докторських і кандидатських дисертацій.

В університеті функціонує сім навчальних корпусів, навчально-культурний центр, метеорологічна станція, інформаційно-обчислювальний центр, наукова бібліотека з фондом понад 254 тисячі примірників, 15 науково-дослідних і проблемних лабораторій, навчально-науково-виробничий відділ, спортивний комплекс, шість гуртожитків, їдальні, медпункт, магазини й кафе.

 


Комментарі

Ваш комментар

Опитування

Де ви купуєте насіння овочевих культур?

На базарі
В професійному магазині
На спеціалізованих виставках
В Інтернет магазині
Вирощую сам

Показати всі опитування