AGROKRAINA.COM.UA

Успішне господарювання!

Поліція застерігає аграріїв: активізувалися шахраї!



За повідомленням сектору комунікацій Головного управління Національної поліції в Черкаській області, на Черкащині активізувалися шахраї, які обманним шляхом привласнюють гроші аграріїв, які готуються до посівного сезону.

Вже зареєстровано 15 епізодів таких шахрайських дій.  

За всіма фактами відкриті кримінальні провадження та проводяться досудові розслідування.

У всіх випадках зловмисники діють за однією й тією ж схемою. Використовуючи підроблені печатки та штампи приватних нотаріусів, подавали підроблені реєстраційні та установчі документи підприємств зареєстрованих на території міста Черкаси, до банківських установ міста Києва, за допомогою яких відкривали розрахункові рахунки без відома та згоди засновників таких підприємств.

В подальшому, для отримання грошей шахрайським способом, пропонували мінеральні добрива по зниженій вартості фермерським господарствам, при цьому отримували від них передоплату повної вартості поставки в розмірі 50%. Гроші надходили на банківський рахунок, до якого мали доступ шахраї, після чого знімалися в банківській установі чи перераховувалися на інші рахунки відкриті в різних банківських установах. Після того як заволодівали грошовими коштами потерпілих, злочинці вимикали мобільні телефони, а відкриті грошові рахунки більше не використовували.

Аби застерегти фермерів від недобросовісних постачальників послуг правоохоронці радять не довіряти сумнівним особам, які пропонують товар за надто низькими цінами. В першу чергу необхідно переконатися в надійності організації з якою укладається договір з надання послуг, обов’язково перевіряти документацію, яка регламентує їх діяльність, та зв’язатися з головним офісом компанії (всі дані крупних фірм є в наявності в мережі Інтернет), від якої діє продавець, для підтвердження реальності пропозиції.


Комментарі

Ваш комментар

Опитування

Де ви купуєте насіння овочевих культур?

На базарі
В професійному магазині
На спеціалізованих виставках
В Інтернет магазині
Вирощую сам

Показати всі опитування