AGROKRAINA.COM.UA

Успішне господарювання!

"Монсанто" виділяє 2 млн гривень на центри з розвитку аграрних навичок



Фонд «Монсанто» ухвалив рішення про виділення 80 тис. доларів США (понад 2 млн гривень) на реалізацію проекту Міжнародного благодійного фонду «Добробут громад» у Житомирській та Черкаській областях, про що повідомляє прес-служба компанії.

Проект, що став переможцем міжнародного грантового конкурсу Фонду «Монсанто», передбачає створення трьох центрів з розвитку аграрних навичок студентів та школярів – на базі Бабанської школи-інтернату (Черкаська обл.), Житомирського національного агроекологічного університету та Уманського національного університету садівництва.

Планується, що проект «Розвиток навичок юних фермерів» покращуватиме навички ведення сільського господарства школярів і студентів, а також навчатиме їх основам підприємницької діяльності. У рамках проекту в Житомирському національному агроекологічному університеті буде реконструйована демонстраційна міні-ферма на 15 голів великої рогатої худоби, а в Уманському національному університеті садівництва буде створена демонстраційно-навчальна ділянка з вирощування полуниці. У Бабанській школі-інтернаті буде реконструйована демонстраційна міні-ферма на 8-10 голів великої рогатої худоби та створена демонстраційно-навчальна ділянка з вирощування зернових.

В усіх навчальних закладах, залучених до проекту, будуть проведені тренінги для викладачів та демонстраційні заходи. На основі досвіду проекту передбачена розробка методичних посібників для студентів з розвитку малих молочарських ферм та ягідництва. Також планується розробка та впровадження курсу молодого фермера для випускників школи-інтернату.

Про Міжнародний благодійний фонд «Добробут громад»

МБФ «Добробут громад» – благодійна організація, яка працює в Україні з 1994 року задля поліпшення добробуту громад з турботою про довкілля. За цей час започатковано 74 благодійні проекти, в рамках яких понад 23 тисячі сільських родин, об’єднаних у сільськогосподарські обслуговуючі кооперативи (СОК), отримали допомогу у вигляді сільськогосподарського обладнання, агроматеріалів, рослин, тварин, технічної та консультативної підтримки. Діяльність фонду «Добробут громад» орієнтована на сталий комплексний розвиток громад та передбачає, зокрема, підтримку створення та розвитку ферм сімейного типу, об’єднаних в СОК, а також навчальне й методологічне забезпечення діяльності малих та середніх сільськогосподарських товаровиробників на селі.

Про Фонд «Монсанто»

З 1964 року Фонд «Монсанто» працює заради значного та значимого поліпшення життя людей. Як і компанія «Монсанто», що є лідером інноваційного та сталого розвитку сільського господарства, Фонд «Монсанто» намагається бути інноваційним лідером філантропії, надаючи допомогу сталому розвитку громад, які цього потребують, в усьому світі. Як філантропічне відділення компанії «Монсанто», Фонд фокусується на зміцненні як фермерських громад, так і тих громад, де працюють та живуть співробітники компанії.


Комментарі

Ваш комментар

Опитування

Де ви купуєте насіння овочевих культур?

На базарі
В професійному магазині
На спеціалізованих виставках
В Інтернет магазині
Вирощую сам

Показати всі опитування