AGROKRAINA.COM.UA

Успішне господарювання!

Мета Мінагрополітики – підвищити інвестиційну привабливість галузі



Про це повідомляє прес-служба відомства.

 

«В 2016 році Україна знову може досягти рекордного експорту зерна. У 2015-му ми поставили рекорд, експортувавши 35 млн тонн, в цьому плануємо експортувати не менш 36 млн тонн зернових. Що стосується врожаю, то тут дуже багато залежатиме від погодних умов. Я розраховую, що ми вийдемо як мінімум на ті обсяги, які були в минулому році – понад 60 млн тонн», - про це повідомив Міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко.

Говорячи про державну підтримку галузі, Олексій Павленко зазначив, що Міністерству хотілося б отримувати до 4 млрд грн бюджетної підтримки для аграріїв. Але відсутність грошей у бюджеті спонукає фокусуватися на інших пріоритетних завданнях.

«Як я вже казав, головний фокус зараз – на дерегуляції. Другий напрямок – це робота з нашими міжнародними донорами. Вже сьогодні ми бачимо результати активної співпраці з Європейським інвестиційним банком – нам вдалося підписати угоду про залучення 10 млрд грн кредиту для аграріїв. Наступний крок – залучення інвестицій для відновлення систем зрошення в п'яти південних областях України, що дозволить підвищити врожайність у цих регіонах на 8-10 млн тонн і створити понад 100 тис. нових робочих місць. У рамках реалізації цього проекту ми маємо намір протягом 2016-2017 років залучити $1,5-2 млрд», -  наголошує голова відомства.

Крім того, важливим для підтримки агровиробників є диверсифікація поставок української продукції. З початком торгових воєн з Росією у 2013 році Україна зуміла вдало перенаправити експортні потоки аграрної продукції. Наразі здійснюється експорт продукції у 190 країн світу. При цьому основними ринками збуту є азіатський (близько $ 6,7 млрд експорту), європейський ($ 4,1 млрд) й африканський ($ 1,9 млрд).

«Знаковим є отримання дозволу на експорт української молочної продукції в ЄС.  Європейський ринок – це $ 4,1 млрд експорту, а також зовсім інші стандарти якості. Наприклад, у молочній промисловості це аналіз усього ланцюга виробництва. Багато скептиків говорили, що в Україні ніколи не буде молока європейської якості. Але зараз ми успішно пройшли сертифікацію, і десять компаній уже отримали єврономер. Це означає, що крім того, що вони можуть постачати свою продукцію в Європу, у них відкриваються величезні перспективи на азіатських й африканських ринках», - додав Міністр Олексій Павленко


Комментарі

Ваш комментар

Опитування

Де ви купуєте насіння овочевих культур?

На базарі
В професійному магазині
На спеціалізованих виставках
В Інтернет магазині
Вирощую сам

Показати всі опитування