AGROKRAINA.COM.UA

Успішне господарювання!

До кінця лютого буде оновлений Державний реєстр насіння



"Сформувати оновлений Державний реєстр сортів рослин планується до кінця лютого 2016 року", - інформує виконавчий директор Насіннєвої асоціації України Сюзанна Григоренко.

Затримка виникла в зв'язку з тим, що з 10 січня обов'язки по реєстрації сортів покладені на Міністерство аграрної політики і продовольства України, тоді як до 2015 року їх виконувала Держветфітослужба, зазначила Григоренко. 
 
«Реєстр - динамічна система, і він постійно оновлюється. Станом на 10 січня в реєстрі було 8107 сортів. Ті, що були заявлені в 2015 році, могли не всі потрапити. У 2015 році з 761 суб'єкта-виробника насіння і садивного матеріалу в Україні 426 підприємств мали право виробляти базове і добазове насіння. Більшість з них розташовані в Дніпропетровській, Київській, Полтавській та Харківській областях», - відмітила вона.
 
Також Григоренко нагадала, що з 2009 року Україна бере участь в системах сертифікації ОЕСР і ISTA. Так, Україна може видавати сертифікати за двома з семи схемами ОЕСР: по зерновим культурам і кукурудзі з сорго.

Комментарі

Ваш комментар

Опитування

Де ви купуєте насіння овочевих культур?

На базарі
В професійному магазині
На спеціалізованих виставках
В Інтернет магазині
Вирощую сам

Показати всі опитування